Kokemuksia Havuja#!@%&! -kiihdyttämöstä – Algoa Progress

Nivelrikkoa vastaan – Algoa Progress

Innovaatio sai alkunsa Biophysics of Bone and Cartilage -tutkimusryhmän perustutkimuksesta. Tutkimuksesta saadun datan avulla oli mahdollista kehittää maailman tarkimpia ruston biomekaanisia malleja. Ensimmäiset rustomallit kehitettiin 2000 luvun alussa. Malleja on myöhemmin jatkojalostettu entistä tarkemmiksi ja nyt ne soveltuvat myös kliiniseen käyttöön. Vuonna 2016 saatu Suomen Akatemian kärkihankerahoitus oli tärkeä innovaation kehittämisessä ja nyt Business Finlandin rahoittaman Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa (TutLi) kaupallistamishankkeen myötä Algoa Progress on vihdoin kaupallistamassa tätä 20 vuoden tutkimuksellista kehitystä.

Nivelrikkoa ennustava menetelmä

Menetelmä ennustaa nivelrikon syntymisen riskiä ja kuinka se tulee etenemään. Sen avulla voidaan visualisoida eri hoitomuotojen kuten painonpudotuksen vaikutus nivelrikon etenemiseen konkreettisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Lääkäri saa menetelmästä luotettavaa tietoa, joka auttaa tehokkaimman hoidon valitsemisessa. Potilasta havainnollinen menetelmä sitouttaa, ohjaa ja motivoi nivelrikon ennaltaehkäisyyn.

Tavoitteena ylläpitää työ- ja toimintakykyä

Algoa Progressin tavoitteena on ylläpitää ihmisten työ- ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä nivelrikon syntymistä. Nivelrikkoa ennaltaehkäisemällä elämälaatu paranee, työurat pitenevät ja vältytään kalliilta leikkauksilta. Esimerkiksi vakuutusyhtiöt ja työterveydenhuollot ovat olleet kiinnostuneita menetelmästä. Tiimissä yhdistyvät kliininen tutkimus ja kaupallinen osaaminen muodostaen rennon ja avoimen, mutta kunnianhimoisen ja rohkeasti toimivan kokonaisuuden. Algoa Progress uskoo menetelmäänsä ja vie sitä rohkeasti eteenpäin tavoitteena yrityksen perustaminen kansainvälisille markkinoille ja ennen kaikkea nivelrikkopotilaiden elämänlaadun parantaminen.

Havuja#!@%&!- kiihdyttämöön

Algoa Progressille Havuja#!@%&!-kiihdyttämön ajoitus oli todella hyvä, koska tiimi aloitti TutLi-hankkeensa syksyllä 2019. Kiihdyttämö tuki projektin etenemistä hyvin, sillä työpaketit menivät käsikädessä TutLi-hankkeen projektisuunnitelman kanssa. Kokeneilta valmentajilta tiimi sai jatkuvaa sparrausta, uusia näkökulmia ja tekemisen kyseenalaistamista. Monipuolisesta Havuja#!@%&!- porukasta tiimi sai myös tarvittavaa lisäosaamista.

Parhaimpana antina Mika, Joona ja Mikael nostavat tiimin saamat yksilövalmennukset ja koko valmentajatiimin tuen. Myös viikoittaisissa tapaamisissa tiimin edistymisen esittely ja yleensäkin pitchaus-harjoitukset koettiin todella hyödyllisiksi. Ohjelman mentoritapaamisissa Mika, Joona ja Mikael saivat tukea omalle tekemiselleen ja luotua todella ainutlaatuisia kontakteja esimerkiksi sijoittajiin.

Jaa tämä artikkeli