Tietoa meistä

Business Center Pohjois-Savon on kuuden organisaation yhteinen palveluverkosto yrittäjyyden ja liikeideoiden kehittämiseksi ja Itä-Suomen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi.  

Business Centerin muodostavat: Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston, Savon ammattiopiston, Iisalmen ja Kuopion kaupunkien sekä Varkauden Navitas Kehitys Oy:n yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehittämisen valmentajat ja asiantuntijat.   

Business Center -tiimimme osaaminen on monipuolista ja -alaista. Laajan kansallisen ja kansainvälisen verkostomme avulla löydämme asiakkaillemme parhaan avun ja tuen liiketoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen. Toimimme myös tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Savon ekosysteemien ja klusterien kanssa.    

Business Center toimi 1.9.2018 – 31.8.2021 välisenä aikana hankerahoituksella. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 2,2 miljoonaa euroa. Hanketta rahoittivat Etelä-Savon ely-keskus (ESR) ja Pohjois-Savon liitto (EAKR). 

Hanke todettiin erittäin tarpeelliseksi ja kokonaisuudessaan onnistuneeksi, joten Business Centerin palvelut vakiinnutettiin.

Business Center Pohjois-Savon arvot, visio ja missio

Visio 2025

Business Center on kansainvälisesti verkostoitunut, Pohjois-Savon yrittäjyyttä ja liiketoimintaa laajasti kehittävä innovatiivinen yhteisö.

Missio

Lisäämme Pohjois-Savon yritystoimintaa ja aluetalouden kasvua tarjoamalla yrittäjyyskasvatus- ja koulutuspalveluja, yritysten kasvu- ja innovaatiopalveluja ja verkostoja.

Arvot

Kaupallistamisprosessiin kuuluvat immateriaalioikeudet ja niiden ammattimainen hallinta. Erityisesti tutkimus- ja osaamislähtöisiin innovaatioihin liittyy konkreettisesti organisaatioissa syntyvien immateriaalioikeuksien ja keksintöjen tunnistamisen, suojaamisen sekä niiden hyödyntämisen vahvistaminen. IPR-oikeuksilla suojataan, hallitaan ja kaupallistetaan kehitystyön tuloksia. Näiden oikeuksien avulla voidaan sekä kieltää että antaa käyttölupa kehitystyön tulosten kaupalliseen hyödyntämiseen.