Yhteystiedot

Sinua ja yritystäsi palvelee Business Centerin huippuasiantuntijoiden tiimi.

Tule käymään, tai ota meihin yhteyttä!

Business Center Pohjois-Savo
Microkatu 1,
70210 KUOPIO,
puh. +358 44 785 6922
businesscenter@bcpohjois-savo.fi

Henkilökuva Kaija Sääski

Kaija Sääski

Business Center, johtaja

Johtaminen, HR, verkostot, kumppanuudet

Business Centerin johtajuuden lisäksi olen Savonian yrityspalvelujohtaja sekä tietokirjailija. Asiantuntijuuttani ovat johtaminen, esimiestyö, osaamisen kehittäminen, monialainen osaaminen ja ammattikorkeakoulutus. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden lisensiaatti. Lempivärini on turkoosinsininen ja harrastukseni monipuolinen kuntoilu.

Innovaatiot

Henkilökuva Harri Holopainen

Harri Holopainen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Alkuvaiheen liikeidean kehittäminen, oppilaitosyhteistyö

Olen työskennellyt myynnin, asiakaskaspalvelun ja ICT– projektien parissa. Erityisesti myynnin ja asiakaspalvelun laatu muodostaa mielestäni tärkeän kokonaisuuden pk–yrityksen kannalta. Kiinnostuksen kohteenani on luovuus ja sen mahdollistamat innovaatiot sekä innovaatioiden kautta syntyvä yritystoiminta. Lempivärini on sininen ja -harrastukseni pyöräily.

Henkilökuva Jarkko Pellikka

Jarkko Pellikka

Business Center, yrittäjyys- ja innovaatioasiantuntija

Innovaatioiden kaupallistaminen, ekosysteemi- ja T&K-yhteistyö

Valmennan Business Centerin asiakkaita innovaatioiden kaupallistamisessa ja opiskelijayrittäjyyden kehittämisessä. Työssäni on olennaista avainkyvykkyyksien ja liiketoiminnan kasvumahdollisuuksien kehittäminen. Tehtäväni on vauhdittaa opiskelijayrittäjyyttä, nostaa yrittäjyyden opetuksen ja tutkimuksen tasoa sekä tukea alueen kasvua ja kehitystä.

Yrittäjyyskasvatus-strategia

Matti Laitinen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, innovaatioiden kaupallistaminen, sidosryhmä- ja tapahtumayhteistyö (Fin & Eng), yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen käytännöt ja strategia

Vahvuuksiani ovat liiketoimintakonseptien suunnittelu, luovat kokeilut, palvelumuotoilu, palvelujen myynti ja markkinointi sekä verkostot. Pystyn auttamaan ihmisiä löytämään keskeiset verkostonsa ja luomaan uusia ilmiöitä. Kokoan Pohjois-Savon yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen käytäntöjä sekä kehitän maakunnan TKI-ympäristöjen palveluita. Lempivärini on sininen ja harrastan vaellusta.

Yrittäjyys

Henkilökuva Heli Laine

Heli Laine

Itä-Suomen yliopisto, yritysyhteistyökoordinaattori

Sidosryhmä- ja tapahtumayhteistyö, verkostot, kumppanuudet

Olen mukana Business Centerissä Itä-Suomen yliopiston edustajana. Työnkuvaani kuuluu elinkeinoelämän ja korkeakoulujen välisen yhteistyön, sekä innovaatiokulttuurin vahvistaminen. Käytännössä se tarkoittaa mm. erilaisten tukipalvelujen kehittämistä ja monialaisen yhteistyön tukemista erilaisten tapahtumien ja kohtaamisten kautta. Aiempaa työkokemusta minulla on kaupan alalta sekä yliopistosairaalan hallinnosta terveystieteellisten tutkimusten hallinnoinnin parista.

Henkilökuva Maarit Manninen

Maarit Manninen

Business Kuopio, yritysasiantuntija

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, rahoitus, sidosryhmäyhteistyö

Osaamistani ovat liiketoiminnan kehittäminen ja erilaiset kehittämisrahoitukset. Lähestyn asioita usein asiakkaan ongelman ratkaisun kautta. Innostun innovaatioista ja monialaisesta yhteistyöstä. Toimin yritysasiamiehenä Business Kuopiossa. Olen kauppa- ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Lempivärini on punainen ja tykkään tehdä käsitöitä.

Henkilökuva Marja-Leena Laitinen

Marja-Leena Laitinen

Business Kuopio, yritysneuvoja

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, rahoitus, sidosryhmäyhteistyö

Olen innokas liiketoiminnan kehittäjä. Autan asiakkaita selkeyttämään liiketoimintaan liittyviä kehittämistarpeita ja rakennan kokonaisuuksia yhdessä heidän kanssaan. Autan heitä myös hakemaan rahoitusta liiketoiminnan menestyksen varmistamiseksi. Olen mukana alueemme startup –toiminnoissa ja ekosysteemikehityksessä sekä FiBAN- yhteistyössä. Lempivärini on sininen ja -harrastukseni luonnossa vaeltelu ja oleilu.

Henkilökuva Marja Kauppinen

Marja Kauppinen

Business Center, yrittäjyysasiantuntija

Liikeidean kaupallistaminen, liiketoiminnan kehittäminen, strategiaosaaminen yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa

Toimin BC:ssä yrittäjyysasiantuntijana, yrittäjyysopintojen kehittäjänä sekä opettajana. Minulla on vahva strategiaosaaminen yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa – oppini olen kerännyt yrittäjänä ja yritysten kehittämispalvelussa toimimisen kautta. Olen innovaatiojohtamisen kauppatieteiden maisteri. Lempivärini on tummansininen.

Henkilökuva Risto Räsänen

Risto Räsänen

Savon ammattiopisto, yrittäjyysasiantuntija

Opiskelijoiden harjoitusyritystoiminta, yrittäjyysopintojen opetus

Olen mukana Business Centerissä yrittäjyyden oppimisympäristön kehittämisen tiimissä. Pidän tärkeänä, että opiskelijoilla on mahdollisuus saada yrittäjyyden valmiuksia mahdollisimman laajasti jo opiskelujen aikana. Savon ammattiopistossa ohjaan opiskelijoita eri yrittäjyyskursseilla sekä harjoitusyritys toiminnassa.

Henkilökuva Sirpa Muiniekka

Sirpa Muiniekka

Savon ammattiopisto, yrittäjyysasiantuntija

Yritystoiminnan kehittäminen, yrityksen kannattavuus, talouden johtaminen

Olen kauppatieteiden maisteri sekä liiketalouden lehtori Savon ammattiopistossa Olen työskennellyt aiemmin mm. talouspäällikkönä, muutosjohtajana ja toimitusjohtajana. Asiantuntijuuttani ovat mm. liikeidean rakentaminen, yrityksen kannattavuus, yritystoiminnan kehittäminen, talousasiat sekä henkilöstön johtaminen. Lempivärini on tummansininen ja -harrastukseni metsässä kävely.

Henkilökuva Tomi Tuovinen

Tomi Tuovinen

Itä-Suomen yliopisto, innovaatioasiantuntija

Varhaisten yritysideoiden edistäminen, pitchaus, kv-toiminta

Työskentelen Business Centerillä Itä-Suomen yliopiston edustajana pääasiassa varhaisen vaiheen liikeideoiden, Havuja#!@%&! Bootcampin sekä opiskelijarajapinnan parissa. Ammatillisia intressejäni ovat mm. liikeideoiden kaupallistaminen sekä kansainväliset markkinat. Harrastukseni on musiikki: laulan ja soitan kitaraa parissa keikkailevassa bändissä ja lisäksi soitan pianoa ja rumpuja. Paras väri on sininen!

Kaja Rahkema

Business Center, Iisalmen kampuksen yhteyshenkilö

Kv-osaajien SIMHE-ohjaaja (Supporting Immigrants in Higher Education) ja suomen kielen lehtori

Olen toiminut pitkään kv-osaajien parissa, viime vuodet SIMHE-ohjaajana korkeakoulutettujen kv-taustaisen pohjoissavolaisten parissa, joiden kanssa selvitämme suomen kielen opiskelumahdollisuuksia ja olemassa olevien korkeakoulututkintojen rinnastamista ja laillistamista – opettajat, lääkärit, sairaanhoitajat jne. Usein keskusteluun nousee esille työllistymisen hankaluus ja silloin on yrittäjyys hyvä vaihtoehto tehdä työtä omalla alalla. Toimin myös Kansainväliset osaajat työelämään KAVA-kouluttajana ja koulutuksessa on mukana myös yrittäjyyspolku. Meidän tavoitteena on saada kielitaitoiset ja hyvin koulutetut kv-osaajamme juurtumaan työllistymisen kautta osaksi Pohjois-Savoa ja sillä tavalla tukea alueen kasvua ja kehitystä.”

Petteri Heino

Savonia-ammattikorkeakoulu, TKI-asiantuntija

Olen työskennellyt Savonian yrityspalveluissa ja kehittämishankkeissa ”pienen ikäni” ja koko 2000-luvun erityisesti energiatoimialan kehittämisessä. Haluan työssäni olla avustamassa yrityksiä vihreän siirtymän haasteissa, toimia kontaktipintana alan opiskelijoiden suuntaan ja olla mukana verkostoissa, joilla turvataan itä-suomalaisen teknologia-alan toimintaedellytyksiä myös tulevaisuudessa.

Leap

Henkilökuva Jarmo Viljaharju

Jarmo Viljaharju

Liiketoiminta-asiantuntija

Jarmolla on mittava kokemus multikulttuurisesta palveluiden johtamisesta. Nokian mukana Jarmo asui 20 vuotta 5 eri maassa työskennellen liikkeenjohdon tehtävissä. Eritysosaamisalueena Jarmolla on organisaation kehittäminen ja muutosjohtaminen ja fasilitointi sekä tiimityön kehittäminen. Jarmo on myös ISO 9001 -sertifioitu auditoija, sekä Six Sigma Black Belt sertifioitu.

Henkilökuva Lauri Kerman

Lauri Kerman

Projektipäällikkö

Laurilla on vahva kokemus yritysten kehittämisestä, yritysjärjestelyistä ja rahoituksesta niin operatiivisen johdon, hallituksen jäsenen kuin omistajan näkökulmasta. Lauri on toiminut aiemmin 13 vuotta Osuuskunta KPY:n toimitusjohtajana ja sitä ennen 15 vuotta sijoitus- ja rahoitusalalla, viimeksi Icecapital investointipankissa.

Henkilökuva Tarja Tapaninen

Tarja Tapaninen

Viestintäasiantuntija

Tarjalla on reilun parinkymmenen vuoden kokemus erilaisista viestinnän tehtävistä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat hankekehittäminen ja palvelumuotoilu sekä kehittämiseen liittyvä vaikuttavuusviestintä. Leap-kasvuohjelmassa Tarja keskittyy ohjelman markkinointiin, työn tulosten konkretisointiin viestinnän avulla sekä ohjelmakokonaisuuden mallintamiseen.