Search
Close this search box.

Yhteystiedot

Sinua ja yritystäsi palvelee Business Centerin huippuasiantuntijoiden tiimi.

Tule käymään, tai ota meihin yhteyttä!

Business Center Pohjois-Savo
Microkatu 1,
70210 KUOPIO,
puh. +358 44 785 6922

Kaija Sääski

Business Center, johtaja

Johtaminen, HR, verkostot, kumppanuudet

Business Centerin johtajuuden lisäksi olen Savonian yrityspalvelujohtaja sekä tietokirjailija. Asiantuntijuuttani ovat johtaminen, esimiestyö, osaamisen kehittäminen, monialainen osaaminen ja ammattikorkeakoulutus. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden lisensiaatti. Lempivärini on turkoosinsininen ja harrastukseni monipuolinen kuntoilu.

Innovaatiot

Harri Holopainen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Alkuvaiheen liikeidean kehittäminen, oppilaitosyhteistyö

Olen työskennellyt myynnin, asiakaskaspalvelun ja ICT– projektien parissa. Erityisesti myynnin ja asiakaspalvelun laatu muodostaa mielestäni tärkeän kokonaisuuden pk–yrityksen kannalta. Kiinnostuksen kohteenani on luovuus ja sen mahdollistamat innovaatiot sekä innovaatioiden kautta syntyvä yritystoiminta. Lempivärini on sininen ja -harrastukseni pyöräily.

Henkilökuva Jarkko Pellikka

Jarkko Pellikka

Business Center, yrittäjyys- ja innovaatioasiantuntija

Innovaatioiden kaupallistaminen, ekosysteemi- ja T&K-yhteistyö

Valmennan Business Centerin asiakkaita innovaatioiden kaupallistamisessa ja opiskelijayrittäjyyden kehittämisessä. Työssäni on olennaista avainkyvykkyyksien ja liiketoiminnan kasvumahdollisuuksien kehittäminen. Tehtäväni on vauhdittaa opiskelijayrittäjyyttä, nostaa yrittäjyyden opetuksen ja tutkimuksen tasoa sekä tukea alueen kasvua ja kehitystä.

Yrittäjyyskasvatus-strategia

Yrittäjyyskasvatusstrategia

Matti Laitinen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, innovaatioiden kaupallistaminen, sidosryhmä- ja tapahtumayhteistyö (Fin & Eng), yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen käytännöt ja strategia

Vahvuuksiani ovat liiketoimintakonseptien suunnittelu, luovat kokeilut, palvelumuotoilu, palvelujen myynti ja markkinointi sekä verkostot. Pystyn auttamaan ihmisiä löytämään keskeiset verkostonsa ja luomaan uusia ilmiöitä. Kokoan Pohjois-Savon yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen käytäntöjä sekä kehitän maakunnan TKI-ympäristöjen palveluita. Lempivärini on sininen ja harrastan vaellusta.

Yrittäjyys

Henkilökuva Heli Laine

Heli Laine

Itä-Suomen yliopisto, yritysyhteistyökoordinaattori

Sidosryhmä- ja tapahtumayhteistyö, verkostot, kumppanuudet

Olen mukana Business Centerissä Itä-Suomen yliopiston edustajana. Työnkuvaani kuuluu elinkeinoelämän ja korkeakoulujen välisen yhteistyön, sekä innovaatiokulttuurin vahvistaminen. Käytännössä se tarkoittaa mm. erilaisten tukipalvelujen kehittämistä ja monialaisen yhteistyön tukemista erilaisten tapahtumien ja kohtaamisten kautta. Aiempaa työkokemusta minulla on kaupan alalta sekä yliopistosairaalan hallinnosta terveystieteellisten tutkimusten hallinnoinnin parista.

Henkilökuva hymyilevästä naisesta

Maarit Manninen

Business Kuopio, yritysasiantuntija

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, rahoitus, sidosryhmäyhteistyö

Osaamistani ovat liiketoiminnan kehittäminen ja erilaiset kehittämisrahoitukset. Lähestyn asioita usein asiakkaan ongelman ratkaisun kautta. Innostun innovaatioista ja monialaisesta yhteistyöstä. Toimin yritysasiamiehenä Business Kuopiossa. Olen kauppa- ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Lempivärini on punainen ja tykkään tehdä käsitöitä.

Henkilökuva hymyilevästä naisesta

Marja-Leena Laitinen

Business Kuopio, yritysneuvoja

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, rahoitus, sidosryhmäyhteistyö

Olen innokas liiketoiminnan kehittäjä. Autan asiakkaita selkeyttämään liiketoimintaan liittyviä kehittämistarpeita ja rakennan kokonaisuuksia yhdessä heidän kanssaan. Autan heitä myös hakemaan rahoitusta liiketoiminnan menestyksen varmistamiseksi. Olen mukana alueemme startup –toiminnoissa ja ekosysteemikehityksessä sekä FiBAN- yhteistyössä. Lempivärini on sininen ja -harrastukseni luonnossa vaeltelu ja oleilu.

Marja Kauppinen

Business Center, yrittäjyysasiantuntija

Liikeidean kaupallistaminen, liiketoiminnan kehittäminen, strategiaosaaminen yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa

Toimin BC:ssä yrittäjyysasiantuntijana, yrittäjyysopintojen kehittäjänä sekä opettajana. Minulla on vahva strategiaosaaminen yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa – oppini olen kerännyt yrittäjänä ja yritysten kehittämispalvelussa toimimisen kautta. Olen innovaatiojohtamisen kauppatieteiden maisteri. Lempivärini on tummansininen.

Henkilökuva, Risto Räsänen

Risto Räsänen

Savon ammattiopisto, yrittäjyysasiantuntija

Opiskelijoiden harjoitusyritystoiminta, yrittäjyysopintojen opetus

Olen mukana Business Centerissä yrittäjyyden oppimisympäristön kehittämisen tiimissä. Pidän tärkeänä, että opiskelijoilla on mahdollisuus saada yrittäjyyden valmiuksia mahdollisimman laajasti jo opiskelujen aikana. Savon ammattiopistossa ohjaan opiskelijoita eri yrittäjyyskursseilla sekä harjoitusyritys toiminnassa.

Henkilökuva, Sirpa Muiniekka

Sirpa Muiniekka

Savon ammattiopisto, yrittäjyysasiantuntija

Yritystoiminnan kehittäminen, yrityksen kannattavuus, talouden johtaminen

Olen kauppatieteiden maisteri sekä liiketalouden lehtori Savon ammattiopistossa Olen työskennellyt aiemmin mm. talouspäällikkönä, muutosjohtajana ja toimitusjohtajana. Asiantuntijuuttani ovat mm. liikeidean rakentaminen, yrityksen kannattavuus, yritystoiminnan kehittäminen, talousasiat sekä henkilöstön johtaminen. Lempivärini on tummansininen ja -harrastukseni metsässä kävely.

Tomi Tuovinen

Itä-Suomen yliopisto, innovaatioasiantuntija

Varhaisten yritysideoiden edistäminen, pitchaus, kv-toiminta

Työskentelen Business Centerillä Itä-Suomen yliopiston edustajana pääasiassa varhaisten liikeideoiden kehittämisen, Havuja#!@%&! Bootcampin sekä tutkija- ja opiskelijarajapinnan parissa. Ammatillisia intressejäni ovat mm. yleinen liikeideoiden edistäminen, pienyrittäjyys, markkinointi sekä kansainvälisyys. Olen myös puoliammattilainen muusikko ja sitä kautta sivutoiminen yrittäjä: laulan ja soitan kitaraa, sekä keikkailen aktiivisesti yksin ja bändin kanssa.

Kaja Rahkema

Business Center, Iisalmen kampuksen yhteyshenkilö

Kv-osaajien SIMHE-ohjaaja (Supporting Immigrants in Higher Education) ja suomen kielen lehtori

Olen toiminut pitkään kv-osaajien parissa, viime vuodet SIMHE-ohjaajana korkeakoulutettujen kv-taustaisen pohjoissavolaisten parissa, joiden kanssa selvitämme suomen kielen opiskelumahdollisuuksia ja olemassa olevien korkeakoulututkintojen rinnastamista ja laillistamista – opettajat, lääkärit, sairaanhoitajat jne. Usein keskusteluun nousee esille työllistymisen hankaluus ja silloin on yrittäjyys hyvä vaihtoehto tehdä työtä omalla alalla. Toimin myös Kansainväliset osaajat työelämään KAVA-kouluttajana ja koulutuksessa on mukana myös yrittäjyyspolku. Meidän tavoitteena on saada kielitaitoiset ja hyvin koulutetut kv-osaajamme juurtumaan työllistymisen kautta osaksi Pohjois-Savoa ja sillä tavalla tukea alueen kasvua ja kehitystä.”

Petteri Heino

Savonia-ammattikorkeakoulu, TKI-asiantuntija

Olen työskennellyt Savonian yrityspalveluissa ja kehittämishankkeissa ”pienen ikäni” ja koko 2000-luvun erityisesti energiatoimialan kehittämisessä. Haluan työssäni olla avustamassa yrityksiä vihreän siirtymän haasteissa, toimia kontaktipintana alan opiskelijoiden suuntaan ja olla mukana verkostoissa, joilla turvataan itä-suomalaisen teknologia-alan toimintaedellytyksiä myös tulevaisuudessa.

Henkilökuva, Krista Jauhiainen

Krista Jauhiainen

Savonia-ammattikorkeakoulu, projektiasiantuntija

Toimin Savonia-ammattikorkeakoulussa Iisalmessa luonnonvara-alan TKI-toiminnan parissa. Työssäni tapaan erilaisia yrityksiä ja yrittäjyyttä, sillä sitä maatalous sisältää runsaasti. Haluan olla apuna ja tukena niin perinteisen kuin uudenkin yrittäjyyden äärellä. Business Centerillä toimin kontaktina ja verkottajana erityisesti luonnonvara-alan opiskelijoiden suuntaan.

Katri Tuunela

Iisalmen kaupunki, yritysasiantuntija

Työskentelen Iisalmen kaupungin yritysasiantuntijana ja osana Business Centerin asiantuntijaverkostoa. Minulla on vahva kokemus laskentatoimen, verotuksen ja yrityksen tasapainoisen talouden johtamisen saralta, myös kansainvälisessä ympäristössä. Työssäni neuvon aloittavia, toimivia ja lopettavia yrittäjiä yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa. Harrastan mm. crossfitiä, avantouintia ja villapaitojen neulomista.

Henkilökuva, Marika Ropponen

Marika Ropponen

Savon ammattiopisto, yrittäjyysasiantuntija

Työskentelen Savon ammattiopistossa johtamisen ja asiantuntijatyön (henkilöstöjohtaminen, markkinointi, vastuullisuus) opetus-, ohjaus- ja kehitystyön parissa. Olen työskennellyt liike-elämässä yrittäjänä ja erilaisissa esihenkilörooleissa yli 25 v. ympäri Suomea. Asiantuntijuuteni liittyy mm. vastuulliseen toimintaan, henkilöstöjohtamiseen ja markkinointiin mutta taustani ja verkostoni ansiosta voin auttaa sinua useissa teemoissa. Uin luonnonvesissä läpi vuoden, nostelen salilla raskaita tavaroita ja valmistan lähes kaikki vaatteeni itse.

Henkilökuva, Katja Niiranen

Katja Niiranen

Navitas yrityspalvelut, yritysasiantuntija

Työskentelen Varkauden kaupungin omistamassa kehittämisyhtiö Navitas Kehityksessä yritysasiantuntijana. Työssäni autan yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa, verkostoitumaan sekä kasvattamaan osaamistaan. Teen paljon yhteistyötä erilaisten sidosryhmien kanssa ja yhteistyöverkostoni onkin varsin laaja. Toimin myös aluekehittämisen parissa, moninaisissa tehtävissä. Business Centerissä toimin Varkauden alueen yhteishenkilönä ja autan mielelläni sinua, olethan rohkeasti yhteyksissä!

Henkilökuva, Jalili Parastoo

Jalili Parastoo

Business Kuopio, business advisor

In addition to my responsibilities at the Business Center, I also work as a business advisor at Business Kuopio. As a team member, I contribute to promoting startups in the North-Savo region by fostering connections between companies. I'm actively involved in coordinating diverse events, both on a regional and international scale, aimed at cultivating collaboration and showcasing the business potential within the region. Outside of work, I'm passionate about nature, sports, travel, cooking, baking, and, of course, cats!”

Leap

Henkilökuva Jarmo Viljaharju

Jarmo Viljaharju

Liiketoiminta-asiantuntija

Jarmolla on mittava kokemus multikulttuurisesta palveluiden johtamisesta. Nokian mukana Jarmo asui 20 vuotta 5 eri maassa työskennellen liikkeenjohdon tehtävissä. Eritysosaamisalueena Jarmolla on organisaation kehittäminen ja muutosjohtaminen ja fasilitointi sekä tiimityön kehittäminen. Jarmo on myös ISO 9001 -sertifioitu auditoija, sekä Six Sigma Black Belt sertifioitu.

Henkilökuva Lauri Kerman

Lauri Kerman

Projektipäällikkö

Laurilla on vahva kokemus yritysten kehittämisestä, yritysjärjestelyistä ja rahoituksesta niin operatiivisen johdon, hallituksen jäsenen kuin omistajan näkökulmasta. Lauri on toiminut aiemmin 13 vuotta Osuuskunta KPY:n toimitusjohtajana ja sitä ennen 15 vuotta sijoitus- ja rahoitusalalla, viimeksi Icecapital investointipankissa.

Henkilökuva Tarja Tapaninen

Tarja Tapaninen

Viestintäasiantuntija

Tarjalla on reilun parinkymmenen vuoden kokemus erilaisista viestinnän tehtävistä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat hankekehittäminen ja palvelumuotoilu sekä kehittämiseen liittyvä vaikuttavuusviestintä. Leap-kasvuohjelmassa Tarja keskittyy ohjelman markkinointiin, työn tulosten konkretisointiin viestinnän avulla sekä ohjelmakokonaisuuden mallintamiseen.