Yhteystiedot

Sinua ja yritystäsi palvelee Business Centerin huippuasiantuntijoiden tiimi.

Tule käymään, tai ota meihin yhteyttä!

Business Center Pohjois-Savo
Microkatu 1,
70210 KUOPIO,
puh. +358 44 785 6922
businesscenter@bcpohjois-savo.fi

Kaija Sääski

Business Center, johtaja

Johtaminen, HR, verkostot, kumppanuudet

Business Centerin johtajuuden lisäksi olen Savonian yrityspalvelujohtaja sekä tietokirjailija. Asiantuntijuuttani ovat johtaminen, esimiestyö, osaamisen kehittäminen, monialainen osaaminen ja ammattikorkeakoulutus. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden lisensiaatti. Lempivärini on turkoosinsininen ja harrastukseni monipuolinen kuntoilu.

Innovaatiot

Harri Holopainen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Alkuvaiheen liikeidean kehittäminen, oppilaitosyhteistyö

Olen työskennellyt myynnin, asiakaskaspalvelun ja ICT– projektien parissa. Erityisesti myynnin ja asiakaspalvelun laatu muodostaa mielestäni tärkeän kokonaisuuden pk–yrityksen kannalta. Kiinnostuksen kohteenani on luovuus ja sen mahdollistamat innovaatiot sekä innovaatioiden kautta syntyvä yritystoiminta. Lempivärini on sininen ja -harrastukseni pyöräily.

Jarkko Pellikka

Business Center, yrittäjyys- ja innovaatioasiantuntija

Innovaatioiden kaupallistaminen, ekosysteemi- ja T&K-yhteistyö

Valmennan Business Centerin asiakkaita innovaatioiden kaupallistamisessa ja opiskelijayrittäjyyden kehittämisessä. Työssäni on olennaista avainkyvykkyyksien ja liiketoiminnan kasvumahdollisuuksien kehittäminen. Tehtäväni on vauhdittaa opiskelijayrittäjyyttä, nostaa yrittäjyyden opetuksen ja tutkimuksen tasoa sekä tukea alueen kasvua ja kehitystä.

Johan Halvarsson

Business Center, innovaatioasiantuntija

Yrityksen liiketoiminnan kehittäminen, liiketoiminnan sparraus ja mentorointi, muutosjohtaminen, palveluportfoliostrategia, verkostoituminen, ekosysteemin kehittäminen

Olen innokas innovaatioiden kaupallistamisen sekä yrittäjyyssparrauksen ammattilainen. Minulla on sekä PK- että KV-osaamista. Autan olemassa olevia yrityksiä kasvattamaan yritystoimintaansa ja aloittelevaa yrittäjää löytämään polun onnistumiselle. Autan välttämään suurimmat sudenkuopat ja isompiin railoihin tippumiset - iloisella mielellä ja kaikki on mahdollista –meiningillä!

Yrittäjyyskasvatusstrategia

Matti Laitinen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, innovaatioiden kaupallistaminen, sidosryhmä- ja tapahtumayhteistyö (Fin & Eng), yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen käytännöt ja strategia

Vahvuuksiani ovat liiketoimintakonseptien suunnittelu, luovat kokeilut, palvelumuotoilu, palvelujen myynti ja markkinointi sekä verkostot. Pystyn auttamaan ihmisiä löytämään keskeiset verkostonsa ja luomaan uusia ilmiöitä. Kokoan Pohjois-Savon yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen käytäntöjä sekä kehitän maakunnan TKI-ympäristöjen palveluita. Lempivärini on sininen ja harrastan vaellusta.

Yrittäjyys

Anu Häiväläinen

Business Center, yritysasiamies

Innovaationeuvonta, startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, sidosryhmäyhteistyö, työpajat/ fasilitointi

Olen innovatiivinen yritysten liiketoiminnan kehittäjä ja Havuja-ohjelmien äiti. Osaan auttaa asiakkaitamme löytämään omia vahvuuksiaan ja uusia mahdollisuuksia ansaita. Erityisesti minua kiinnostavat uudet innovaatiot, asiakasnäkökulma, tuotteistaminen ja rahoitus. Tykkään pitää työpajoja ja viihdyn Espacenetissa. Lempivärini on keltainen ja -harrastukseni puutarha.

Heli Laine

Itä-Suomen yliopisto, yritysyhteistyökoordinaattori

Sidosryhmä- ja tapahtumayhteistyö, verkostot, kumppanuudet

Olen mukana Business Centerissä Itä-Suomen yliopiston edustajana. Työnkuvaani kuuluu elinkeinoelämän ja korkeakoulujen välisen yhteistyön, sekä innovaatiokulttuurin vahvistaminen. Käytännössä se tarkoittaa mm. erilaisten tukipalvelujen kehittämistä ja monialaisen yhteistyön tukemista erilaisten tapahtumien ja kohtaamisten kautta. Aiempaa työkokemusta minulla on kaupan alalta sekä yliopistosairaalan hallinnosta terveystieteellisten tutkimusten hallinnoinnin parista.

Maarit Manninen

Business Center, yritysasiamies

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, rahoitus, sidosryhmäyhteistyö

Osaamistani ovat liiketoiminnan kehittäminen ja erilaiset kehittämisrahoitukset. Lähestyn asioita usein asiakkaan ongelman ratkaisun kautta. Innostun innovaatioista ja monialaisesta yhteistyöstä. Toimin yritysasiamiehenä Business Kuopiossa. Olen kauppa- ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Lempivärini on punainen ja tykkään tehdä käsitöitä.

Marja-Leena Laitinen

Business Center, yritysneuvoja

Startup- ja kasvuyritysten kehittäminen, rahoitus, sidosryhmäyhteistyö

Olen innokas liiketoiminnan kehittäjä. Autan asiakkaita selkeyttämään liiketoimintaan liittyviä kehittämistarpeita ja rakennan kokonaisuuksia yhdessä heidän kanssaan. Autan heitä myös hakemaan rahoitusta liiketoiminnan menestyksen varmistamiseksi. Olen mukana alueemme startup –toiminnoissa ja ekosysteemikehityksessä sekä FiBAN- yhteistyössä. Lempivärini on sininen ja -harrastukseni luonnossa vaeltelu ja oleilu.

Marja Kauppinen

Business Center, yrittäjyysasiantuntija

Liikeidean kaupallistaminen, liiketoiminnan kehittäminen, strategiaosaaminen yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa

Toimin BC:ssä yrittäjyysasiantuntijana, yrittäjyysopintojen kehittäjänä sekä opettajana. Minulla on vahva strategiaosaaminen yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa – oppini olen kerännyt yrittäjänä ja yritysten kehittämispalvelussa toimimisen kautta. Olen innovaatiojohtamisen kauppatieteiden maisteri. Lempivärini on tummansininen.

Risto Räsänen

Business Center, yrittäjyysasiantuntija

Opiskelijoiden harjoitusyritystoiminta, yrittäjyysopintojen opetus

Olen mukana Business Centerissä yrittäjyyden oppimisympäristön kehittämisen tiimissä. Pidän tärkeänä, että opiskelijoilla on mahdollisuus saada yrittäjyyden valmiuksia mahdollisimman laajasti jo opiskelujen aikana. Savon ammattiopistossa ohjaan opiskelijoita eri yrittäjyyskursseilla sekä harjoitusyritys toiminnassa.

Sirpa Muiniekka

Business Center, yrittäjyysasiantuntija

Yritystoiminnan kehittäminen, yrityksen kannattavuus, talouden johtaminen

Olen kauppatieteiden maisteri sekä liiketalouden lehtori Savon ammattiopistossa Olen työskennellyt aiemmin mm. talouspäällikkönä, muutosjohtajana ja toimitusjohtajana. Asiantuntijuuttani ovat mm. liikeidean rakentaminen, yrityksen kannattavuus, yritystoiminnan kehittäminen, talousasiat sekä henkilöstön johtaminen. Lempivärini on tummansininen ja -harrastukseni metsässä kävely.

Tomi Tuovinen

Business Center, innovaatioasiantuntija

Varhaisten yritysideoiden edistäminen, pitchaus, kv-toiminta

Työskentelen Business Centerillä Itä-Suomen yliopiston edustajana pääasiassa varhaisen vaiheen liikeideoiden, Havuja#!@%&! Bootcampin sekä opiskelijarajapinnan parissa. Ammatillisia intressejäni ovat mm. liikeideoiden kaupallistaminen sekä kansainväliset markkinat. Harrastukseni on musiikki: laulan ja soitan kitaraa parissa keikkailevassa bändissä ja lisäksi soitan pianoa ja rumpuja. Paras väri on sininen!

Leap

Jarmo Viljaharju

Liiketoiminta-asiantuntija

Jarmolla on mittava kokemus multikulttuurisesta palveluiden johtamisesta. Nokian mukana Jarmo asui 20 vuotta 5 eri maassa työskennellen liikkeenjohdon tehtävissä. Eritysosaamisalueena Jarmolla on organisaation kehittäminen ja muutosjohtaminen ja fasilitointi sekä tiimityön kehittäminen. Jarmo on myös ISO 9001 -sertifioitu auditoija, sekä Six Sigma Black Belt sertifioitu.

Lauri Kerman

Projektipäällikkö

Laurilla on vahva kokemus yritysten kehittämisestä, yritysjärjestelyistä ja rahoituksesta niin operatiivisen johdon, hallituksen jäsenen kuin omistajan näkökulmasta. Lauri on toiminut aiemmin 13 vuotta Osuuskunta KPY:n toimitusjohtajana ja sitä ennen 15 vuotta sijoitus- ja rahoitusalalla, viimeksi Icecapital investointipankissa.

Tarja Tapaninen

Viestintäasiantuntija

Tarjalla on reilun parinkymmenen vuoden kokemus erilaisista viestinnän tehtävistä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat hankekehittäminen ja palvelumuotoilu sekä kehittämiseen liittyvä vaikuttavuusviestintä. Leap-kasvuohjelmassa Tarja keskittyy ohjelman markkinointiin, työn tulosten konkretisointiin viestinnän avulla sekä ohjelmakokonaisuuden mallintamiseen.