Search
Close this search box.

Opiskelijaideasta liikeideaan: WonderBee

Arezoo, Vijay ja Ratika ovat Itä-Suomen yliopiston jatko-opiskelijoita, jotka olivat elokuussa 2021 rekisteröimässä yritystään, joka tuottaa probioottista mehiläisten lisäravinnetta tuotemerkillä WonderBee. He ovat vuokranneet tuotantotilan ja aloittaneet pienimuotoisen koe-erän tuotannon. He ovat parhaillaan selvittämässä löytyykö vastaavaa tuotetta maailmalta, ja tarkoitus on sen jälkeen hakea patenttia, jos he saavat rahoituksen patentin hakemiseen.

He ovat osallistuneet Draft-ohjelmaan, ja saaneet kolmella kierroksella rahoitusta ohjelmasta. Draftin jälkeen he osallistuivat myös Business Center Pohjois-Savon järjestämään Accelerator-ohjelmaan, jossa he ovat jatkaneet liikeideansa kehittämistä ja kaupallistamista.

Arezoo on sovelletun fysiikan tohtoriopiskelija Kuopion kampuksella. Hän on kotoisin Iranista, jossa hän on osallistunut perheensä mehiläisten kasvattamiseen jo lapsesta lähtien. Idea mehiläisten lisäravinteesta on siis lähtöisin sieltä, sillä kuivuus on heikentänyt siitepölyn saantia. Ja siitä on aiheutunut ongelmia mehiläisille ja niiden kasvattajille. Ideaa lisäravinteesta on kehitelty jo viitisen vuotta.

Vijay Lakshmi Burman työskentelee tutkimusavustajana kauppatieteen laitoksella. Hän tulee intialaisesta yrittäjäperheestä ja on hyvin yrittäjähenkinen. Hän on halunnut työskennellä liike-elämässä ja/tai halunnut perustaa oman yrityksen, joten WonderBee-projekti on ollut hänelle hyvin mieleinen. Hän haluaa olla kehittämässä tätä start up-yritystä pitkälle.

Intialainen Ratika Sehgal tekee jatko-opintoja kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen ohjelmassa. Hän pystyy hyvin hyödyntämään ravitsemustieteen osaamistaan tässä projektissa, joka samalla luo edellytyksiä kestävämpään ympäristöön.

Arezoo ja Ratika osallistuivat Business for PhD students-opintojaksolle, jossa he alkoivat kehittää WonderBee-ideaa. Siellä he myös pitchasivat ideaa ja kuulivat ensimmäisen kerran Draft-ohjelmasta. Tässä vaiheessa Vijay liittyi mukaan tiimiin, sillä tiimissä oli tarvetta liiketoimintaosaajalle.

***
Tekstin on laatinut  Vesa Janhunen ja se on osa Business Center Pohjois-Savon palveluja käsittelevää juttusarjaa.


Haku seuraavaan DRAFT-ohjelmaan on auki ja kestää 27.9. saakka. DRAFT-ohjelmaan voivat osallistua Itä-Suomen yliopiston, Karelia-amk:n, Savonia-amk:n, Riverian ja Sakkyn opiskelijat, henkilökunta ja alumnit. Lue lisää ja hae mukaan käyttäen oman kaupungin linkkiä. Tukea idean kehittelyyn saa Kuopiossa Business Center Pohjois-Savon ja Joensuussa Spark Joensuun  kautta.


 

Jaa tämä artikkeli