Asiakastarinoita

NOETON kehittää ratkaisua puun pienpolton hiukkaspäästöjen vähentämiseksi. Visiomme on tehdä poltosta ympäristöystävällisempää ja siten auttaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. 

Minulla oli idea ja prototyyppi laitteesta, joka oli kehitetty Itä-Suomen Yliopistossa osana väitöskirjatutkimustani. Olimme co-founderini kanssa päättäneet lähteä työstämään ideaa yritykseksi ja ensimmäinen toimenpiteemme oli osallistua Draft-ohjelmaan.

Draft-ohjelmista saimme alkupääomat yrityksen perustamiseksi ja rahallista apua mm. yrityksen visuaalisen ilmeen kohentamiseksi. Lisäksi saimme sparrausta, hyviä kontakteja paikalliseen yritystukiverkostoon sekä tietysti arvokasta kokemusta pitchaamisesta

Heikki Suhonen, CEO

noeton.fi

Invested-mobiilisovellus tarjoaa matalankynnyksen keinon osakesijoittamisen opiskeluun yhdistämällä hyödyn ja viihteen yhteen pakettiin. Teknologian IPR myytiin vuoden 2023 keväällä ja jatkossa sovellus toimii uuden brändin alla.​

Yrityksen perustamisen aikaan osallistuimme Draft-ohjelmaan tammikuussa 2021. Pääsimme mukaan myös jatkokierrokselle saman vuoden toukokuussa.​

Sparraus, kontaktit ja taloudellinen apu Draft-ohjelmasta olivat tärkeässä roolissa erityisesti yrityksen alkuvaiheessa. Uskon, että edellä mainituilla seikoilla on ollut iso merkitys onnistuneeseen exittiin projektissamme (eli IPR-myyntiin).

Jani JärvinenCEO & Co-Founder 

Invested Group Oy

Marginiumin teknologia edistää syöpäkirurgien tuloksellisuutta kudosten fluoresenssia tunnistavilla monitorointitekniikoilla. Visiomme on luoda kirurgian johtava fluoresenssin spektrianalyysiratkaisuja tuottava yhtiö.

Osallistuimme Draft-ohjelmaan, josta tiimimme voitti 4000 € liiketoimintamme edistämiseen. Yritys perustettiin vasta Draft-ohjelman jälkeen.

Business Centerin neuvot yrityksen perustamisen suhteen olivat arvokkaita. Lisäksi saadut vinkit soveltuvien rahoittajatahojen suhteen olivat merkityksellisiä. BC-kontaktiverkostoista on ollut myös apua erilaisten verkostointitapahtumien tunnistamisessa. Yrityksemme osalta olemme erittäin tyytyväisiä.

Samu Lehtonen, CEO & Co-Founder

marginum.com

Iispro Oy 2022 on huhtikuussa perustettu startup-yritys, joka tekee ja kehittää sovelluksia ja myy asiantuntijapalveluja.

”Saimme korvaamatonta apua liiketoiminnan kehittämiseen sekä sparrausta kehittämisrahoituksen, -toimenpiteiden ja -aikataulun mietintään. Käydyistä keskusteluista saimme uusia näkökulmia, joita emme ehkä itse olleet ajatelleet. Saamamme neuvonta oli kärsivällistä ja ammattimaista. Vastaukset esittämiimme kysymyksiin saimme nopeasti ja yhteisten aikataulujen sopiminen oli helppoa.”

CEO Mari Pirkkala, Iispro Oy

www.breedo.fi

PlainE Oy on suunnitelmallisen tietoturvariskien minimoimisen, työpajojen, koulutuksen ja opetuksen tarjontaan pk-yrityksille ja julkisille toimijoille keskittyvä yritys. ​

”Ei niin pientä asiaa, etteikö sitä kannattaisi kysyä.” ​​

”Vaikka maailma ympärillämme palaa, on tietoturvapalveluiden myynti mikroyrityksille vaikea liiketoimintamalli. Maarit ja Marja-Leena on onnistuneet hyvin sparraamaan ja kehittämään omaa ajatteluani liiketoiminnan kehittämiseksi. Business Centeriltä saa siis uusia suuntia monenlaiselle toimijalle, kun yksinyrittäjänä asioita joutuu usein pohtimaan itsekseen.”​

Toimitusjohtaja Jarkko Laine, PlainE Oy

www.plaine.fi

Farmikko Oy kehittää, valmistaa ja myy lisävarusteita vastaamaan energia- ja kuitupuuta korjaavien asiakkaiden tarpeisiin.

Saimme apua kehittämishankkeen valmistelussa, jota oltiin jo itse aloitettu. Meillä oli tunnistettu selkeät kehittämistarpeet, mutta yhdessä saatiin ydinasioita kirkastettua paremmin vaadittuun hakemusmuotoon. Hankkeen aikana saimme tärkeää tukea myös raportoinnissa ja muutoshakemuksissa.”

Toimitusjohtaja Mikko Junttila, Farmikko Oy

www.farmikko.fi