Search
Close this search box.

Kuopion Draftissa entistä valmiimpia liikeideoita

Kuopion Draft-liikeideakilpailun vuoden 2021 ensimmäinen haku kiinnosti yhteensä 12 tiimiä. Kaikki hakijat olivat tällä kertaa liikkeellä ensimmäistä kertaa. Kolme hakijatiimeistä edusti Itä-Suomen yliopistoa ja kuusi Savonia-ammattikorkeakoulua. Ilahduttavaa oli saada mukaan myös kolme tiimiä Savon ammattiopistosta.

Palkitut tiimit vakuuttivat asiantuntijuudellaan

Rahoitusta sai tällä kierroksella neljä tiimiä, kukin 1000 euroa. Golfiin liittyvää ideaa esitellyt UltraCaddie on tunnistanut alallaan uskottavan asiakastarpeen, johon tiimiläisten on mahdollista vastata jo tulevana kesänä. Tiimiä kannustettiin panostamaan myyntiin ja sitä kautta ideansa testaamiseen. Urho Financen osakesijoittamisen opiskeluun liittyvä sovellus vakuutti myös raatilaiset tarvelähtöisyydellään. Ydinidea vaatii vielä selkiyttämistä, mutta valmiilla tuotteella voisi olla mahdollisuudet jopa kansainväliseen kannattavuuteen. EASESAFEMED-tiimin idea oli tarjota kokonaisvaltaista lääkehoitoon liittyvää asiantuntijapalvelua sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille. Tiimi osoitti syvää aiheeseen liittyvää asiantuntemusta, joka toi idealle uskottavuutta.  Latukahvila Nuottakodan tiimi oli rakentanut ideastaan selkeän konseptin, joka on siirrettävissä toteutettaviksi erilaisiin ympäristöihin. Idea antaa aihetta laajemmallekin palvelun tuotteistamiselle.  

Havuja#!@%&! Bootcampiltä työkaluja ideoiden kehittämiseen ja esiintymiseen

Ohjelmaan mukaan hakevien tiimien ideoiden taso on kehittynyt entisestään. Myös tällä kertaa esillä oli lähes toteutukseen valmiita tuotteita ja palveluita. Eniten kehitettävää raati näki itse pitchaustilanteiden esityksissä, jotka kaipasivat paikoin tiivistämistä ja selkiyttämistä. Osa tiimeistä oli toisaalta hyödyntänyt Business Centerin tarjoamaa mahdollisuutta sparraukseen Havuja #!@%&! Bootcamp
–ideakiihdytysohjelmassa
.  Bootcampiin osallistuminen on tehokas tapa hankkia työkaluja tiimityöhön, esiintymiseen, liikeideoiden synnyttämiseen ja niiden kehittämiseen sekä lopulta markkinapotentiaalin löytämiseen. Osallistuminen kannattaa olipa liikeidea vasta ajatuksen tasolla tai jo valmis konsepti. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://www.bcpohjois-savo.fi/innovaatiopalvelut/havuja-bootcamp/ .

Draft-liikeideakilpailu järjestetään Kuopiossa yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston kanssa. Kilpailu on tarkoitettu kaikille näiden oppilaitosten opiskelijoille, alumneille ja henkilöstölle.

Seuraava haku on jo avoinna ja päättyy 10.5.2021.

Lisätietoja:
Teemu Ruohonen: teemu.ruohonen@savonia.fi
http://www.draftprogram.com/

 

Jaa tämä artikkeli