Search
Close this search box.

Meillä on Pohjois-Savossa kaksi mahtavaa Centeriä, keskustaa. Kyse ei ole Mualiman Navasta eli Kuopion torista ja sataman torista, vaan ihan muusta.

Kyse on Business Centeristä ja DigiCenter North Savosta.

Harva vielä tuntee näitä oivallisia palveluja, jotka ovat tarjolla kaikille yrityksille, yrittäjyydestä ja digitalisaation hyödyntämisestä kiinnostuneille. Ja vieläpä ihan ilmaiseksi.

DigiCenter NS on puolestaan digiteknologian tutkimus-, kehitys- ja innovaatioympäristö. Yksikkö tukee Pohjois-Savon alueen yrityksiä niiden digitalisaatiossa tarjoamalla palveluja, jotka parantavat digikyvykkyyttä, edistävät teknologiatestausta ja lisäävät verkottumista.

DigiCenter NS seuraa tekniikan kehitystä sekä auttaa yrityksiä ja muita kumppaneita uuteen digitaalitekniikkaan liittyvien ongelmien ratkaisuissa. Näitä ovat esimerkiksi Internet of Things, johon kuuluu myös hurjaa vauhtia kehittyvä 5G, tekoäly, digitaalisen murroksen ja palvelun hallinta, ihmisen ja koneen vuorovaikutus sekä kyberturvallisuus.

Esineiden internet rakennuspuolella voi tarkoittaa muun muassa erilaisten sensorien sisällyttämistä rakenteisiin tai rakennuksiin. Niiden avulla voidaan seurata muun muassa kosteutta ja lämpötilaa.

Tekoälyllä ratkaistaan ongelmia, joita aikaisemmin ei kyetty ratkaisemaan johtuen datan valtavasta määrästä tai ongelman monimutkaisuudesta.

Eikä tässä vielä kaikki. Molemmat Centerit pelaavat hyvin yhteen. Yritykset yleensä tarvitsevat osaamista ja apua molemmissa ja yhtä aikaa: liiketoiminnan kehittämisessä ja sen digitalisoimisessa. Nyt saadaan molemmat nopeasti ja kattavasti.

Digitalisaation hyödyntäminen ei ole vain nörttien juttuja, vaan ihan jokaisen pienen, keskikokoisen ja suuren yrityksen kasvualustaa, kun sen oikein oivaltaa.

Together we are strong, Business Center & DigiCenter NS. Tuttavallisesti vaan: BD/DC.

Kaija Sääski
koulutusvastuujohtaja, Savonia-ammattikorkeakoulu
johtaja, Business Center
Business Center -hankkeen rahoittavat: Etelä-Savon ely-keskus (ESR) ja Pohjois-Savon liitto (EAKR). DigiCenter NS -hankkeen rahoittaa: Pohjois-Savon liitto (EAKR).

Blogi julkaistu 5.2.2020 Savon Sanomien Liikettä liiketoimintaan -blogipalstalla, joka on Savonia-amk:n liiketoiminnan osaajien temmellyskenttä.

Jaa tämä artikkeli