Search
Close this search box.

Opiskelija, mitä olet ajatellut tehdä kesällä 2022? Entäpä, jos työllistäisit itse itsesi!

Yrittäjyyden kesä 2022!

Kesäyrittäjyys tarjoaa tukea koko kesän ajan oman yrityksen pyörittämisessä ja on hyvä vaihtoehto perinteiselle kesätyölle. Kesäyrittäjyys myös edistää eri elämän vaiheissa hyödynnettävien yrittäjyystaitojen kehittymistä. Kesäyrittäjyyttä voi harjoittaa Pohjois-Savossa eri toimijoiden kautta. Alla löydät linkkejä Varkauden, Kuopion ja Iisalmen seudun kesäyrittäjyysmahdollisuuksiin.

Varkaus – Kesäyrittäjyystuki

Varkauden kaupungin kesäyrittäjyystuki on tarkoitettu 16-24 -vuotiaille varkautelaisille opiskelijoille NY -yritystoiminnan toteuttamiseen kesällä 2022. Tukea saadakseen henkilön/henkilöiden yritysidean on oltava liiketaloudellisesti perusteltu. Tukea voi hakea 1.1.2022 jälkeen perustettu NY -yritys, mikäli yritystoiminnan on tarkoitus jatkua kesällä. Tuen määrä on 500 euroa/henkilö/kesä. Tuki maksetaan kahdessa erässä.

Kesäyrittäjyystukea saadakseen hakijalla on oltava tai hänen tulee perustaa NY -yritys. Lisäksi hakijan tulee osallistua Savon ammattiopiston järjestämään NY – Vuosi Yrittäjänä -ohjelman mukaiseen ohjaukseen.

Lue lisää ja hae 13.3. mennessä!

Iisalmi – Miniyrittäjäseteli

Miniyrittäjäseteli on tarkoitettu iisalmelaiselle kesäajan yrittäjälle, joka perustaa 4H -yrityksen 4H-yhdistyksen kautta. Seteliä voivat hakea iisalmelaiset vuonna 2007-1997 syntyneet tai keväällä 2022 peruskoulun päättävät nuoret.

Miniyritystuen määrä on 300€/yrittäjä. Miniyrittäjätuki haetaan kesän alussa, ennen yrityksen toiminnan aloittamista. Kun haet miniyritystukea, liitä hakemukseesi verokortti ja 4H -yrittäjän BMC (Business Model Canvas).

Lisätietoa asiasta antaa Maarit Tikkanen 040 642 8996 / maarit.tikkanen@iisalmi.fi
Lisätietoa 4H-yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä käytännön asioista antaa toiminnanjohtaja Jaana Korhonen 050 385 0085 / iisalmi@4h.fi

Lue lisää!

Kuopio – Kesätyöseteli 2022 kesätöihin tai yrittäjyyteen

Kesätyöseteleitä on jaossa 150 kpl 2007-2003 syntyneille nuorille. Sähköinen hakulinkki aukeaa 22.2.2022 täällä: https://www.kuopio.fi/tyonhakijat 

Kesätyösetelin voi vaihtoehtoisesti käyttää 4H-yrittäjyyteen tai opiskeluun liittyvien yrittäjyysopintojen osaksi kesällä 2022. Lisäinfoa kesäyrittäjyystuesta 4H-yritykselle löydät täältä: https://kuopio.4h.fi/nuorille/4h-yrittajyys/.

Kuopiolaiset lukiolaiset voivat suorittaa ohjatusti Nuori yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä-ohjelman kesän aikana ja saada siitä opintosuorituksia. Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa on mahdollisuus hankkia korkeintaan 15 000 euroa ilman alv:a.
Lisätietoja ja tiedustelut: jari.ukkonen@nuoriyrittajyys.fi

Avoimia kesätyömahdollisuuksia löytyy esim. Duunitorin YSIT-Töihin kampanjasivustolla tai Kesäduuni 2022-sivustolta. Nuoret voivat luonnollisesti hyödyntää työnhaussa myös omia kontaktejaan.

Lue lisää!

 

 

 

Jaa tämä artikkeli