Search
Close this search box.

Pohjois-Savon kunnat aktivoimaan yrittäjyyttä

”Sparraus, kontaktit ja taloudellinen apu Draft-ohjelmasta olivat tärkeässä roolissa erityisesti yrityksen alkuvaiheessa”, korostaa yrityksen perustaja Jani Järvinen. Kuva: Kaija Sääski

Nyt jos koskaan on aika kunnissa kokeilla erilaisia tapoja edistää yrittäjyyttä, erityisesti uusia liikeideoita. Kuopio on rahoittanut tänä vuonna Draft-yrittäjyysohjelmaa, josta Pohjois-Savossa vastaa Business Center.

Ennen Kuopion mukaan tuloa viiden itäsuomalaisen oppilaitoksen opiskelijat, henkilöstö ja alumnit eli näistä kouluista valmistuneet ovat voineet hakea ja saada rahoitusta liikeidealleen.

Draft Program -ohjelmalla (Draft Program ®) voi saada rahoitusta innovatiivisen liikeidean testaamiseen. Palkintona voi saada jopa 4000 euroa yrityksen kehittämiseen. Ensimmäisessä vaiheessa parhaat ideat palkitaan 1000 eurolla. Toisella kierroksella voi saada lisää 3000 euroa idean jatkokehittämiseen.

Toukokuun Draft:iin haki 19 tiimiä, joista rahoitusta sai seitsemän tiimiä. Pohjoissavolaiset osallistujat olivat monipuolisesti Kuopiosta, Savonia-ammattikorkeakoulusta, Itä-Suomen yliopistosta ja Savon-ammattiopistosta. Kuopion tiimejä oli viisi.

Alkurahoituksen, tuhat euroa sai viisi tiimiä, joista yksi oli kuopiolaisen Pekka Tolvasen idea luoda työvaatemarkkinoille uusi ammattikäyttäjän työtakin tuotekonsepti, jossa yhdistetään uutta teknologiaa.

Syyskuun Draft-ohjelmassa rahoitettiin seitsemän tiimin liikeideaa. Kaikkiaan mukaan haki 22 tiimiä, joista kuopiolaisia oli viisi tiimiä. 1000 euron rahoituksen saivat Savonia-ammattikorkeakoulun, Savon ammattiopiston ja Itä-Suomen yliopiston tiimien lisäksi kuopiolaisten ideat:

  • Sampsa Daavitsainen: uudenlainen, vaihtoehtoinen ratkaisu verkkokauppiaille tuottaa asiakasretentiota.
  • Olli Lappalainen, Ymppi: verkkokauppa sienirihmastojen- ja valmiiksi ympättyjen sienipölkkyjen kasvattamiseen asiakkaan omana pientuotantona.

Kaikkiaan siis kymmenen kuopiolaista tiimiä haki tänä vuonna Draft-rahoitusta ja Kuopio on auttanut eteenpäin rahoituksellaan kolmea uutta liikeideaa.

Kuopiolla Draft-ohjelman rahoituksen tavoitteena on erityisesti lisätä myönteistä yrittäjyys- ja innovaatiokulttuuria sekä löytää uusia innovatiivisia liikeideavaiheen tiimejä mukaan valmennukseen. Näin pyritään myös lisäämään kaupunkiin syntyvien uusien startup-yritysten määrää.

Kannustan kaikkia Pohjois-Savon kuntia panostamaan alkavien liikeideoiden kehittymiseen Kuopion malliin.

”Yrityksen perustamisen aikaan osallistuimme Draft-ohjelmaan tammikuussa 2021. Pääsimme mukaan myös jatkokierrokselle saman vuoden toukokuussa.​

Sparraus, kontaktit ja taloudellinen apu Draft-ohjelmasta olivat tärkeässä roolissa erityisesti yrityksen alkuvaiheessa. Uskon, että edellä mainituilla seikoilla on ollut iso merkitys onnistuneeseen exittiin projektissamme (eli IPR-myyntiin)”, korostaa 
Jani Järvinen, CEO & Co-Founder.

Seuraava Draft-haku on jo auki. Haku päättyy 15.1.2024. Hakuohjeet löytyvät ohjelman verkkosivuilta osoitteesta: https://draftprogram.com/kuopion-haku/

Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja

Business Center Pohjois-Savo

Savonia-ammattikorkeakoulu

Jaa tämä artikkeli