Search
Close this search box.

Pohjois-Savon yrittäjyys- ja innovaatiovaikuttajia palkitaan Kasvun Kuikka -palkinnolla

Kasvun Kuikka –palkinnon idea on palkita vuosittain toimija, esimerkiksi kunta tai kuntalainen, koulu, opettaja tai yrittäjä, joka on tehnyt omalta osaltaan ennakkoluulotonta yrittäjyyden edistämistyötä. Työnsä ansiosta palkittu on tukenut luovan sekä yritteliään ympäristön ja kulttuurin kehittymistä Pohjois-Savossa. Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen sekä tuetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä.

Vuoden 2021 Kasvun Kuikka –palkinnot jaettiin 27. lokakuuta neljässä kategoriassa:

Kategoria ”Oppilaitoksen opettaja tai opiskelija”: Opettaja Riikka Nissilä, Savon ammattiopisto
”Riikka on esimerkillisesti kannustanut, motivoinut ja neuvonut ammattiin opiskelevia maahanmuuttaneita NY-yrittäjyyden polulle. Varkauden mallin käynnistämisestä vastaavana Riikka Nissilä on rohkeasti edistänyt kokeilevaa kehittämistä maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden oppimisvalmiuksien edistämisessä.”

Kategoria ”Järjestö tai kunta”: Savon Yrittäjät, tiimi ja Paula Aikio-Tallgren
”Savon Yrittäjät ry:n tiimi on tehnyt todella aktiivisista yrittäjyyskasvatuksen- sekä yrittäjyyden edistämistyötä. Palkinto on huomionosoitus hyvästä tiimi- ja verkostotyöstä sekä oman persoonan kautta heittäytymisestä uusien tilanteiden edessä.”

Kategoria ”Yritys tai yrittäjä”: Ravintola Kings crown, yrittäjät Niina-Marika Lahnavik-Hoffren ja Anni Hoffren
”Ravintola King’s Crown; yrittäjät ovat rohkeasti ottaneet kehittämisaskeleita koronan aikana. He aloittivat ravintolaruuan myynnin K-kaupoissa, perustivat ketoleipää valmistavan Ketoisen ja avasivat King’s Crown Business lunch -ravintolan viimeisimpinä. He ovat yrittäjinä esimerkki siitä, kuinka yhteistyön voimalla on päästy eteenpäin vaikeista tilanteistakin huolimatta ja kuinka kaupallistaa uutta innovaatiota markkinoille.”

Kategoria ”Muu aktiivinen toimija”: Yrittäjä Atte Hartikainen, Aten Apu, Nilsiä
”Yrityksen nimikin kertoo paljon, Aten apu: Atte on aina valmis auttamaan esimerkiksi kiinteistöhuoltoon liittyvissä asioissa, kuljettajapalveluissa sekä erilaisten asioiden vuokrauksessa. Hän on esimerkki toimeliaisuudesta ja käytännön ongelmanratkaisu osaamisen merkityksestä omassa arjessaan.”

Yllätyspalkinto jaettiin Business Centerissä työskentelevälle innovaatioasiantuntija Matti Laitiselle hänen erinomaisesta työstään.
– Jokaisessa tämän palkinnon saaneessa on yrittäjyyskasvatuksen henki. Tärkeää ei ole fyysinen paikka, vaan asenne ja yhdessä tekeminen, Laitinen summaa Kasvun Kuikka -palkinnon ydinajatusta.

Kasvun Kuikka -palkinnon on suunnitellut Savonia-ammattikorkeakoulun muotoiluopiskelija Martta Holma.

 

Jaa tämä artikkeli