Search
Close this search box.

Pohjois-Savon yrittäjyys- ja innovaatiovaikuttajia palkittiin Kasvun Kuikka -palkinnolla

Kuvassa vasemmalta oikealle: Matti Laitinen, Kaija Sääski, Pekka Naumanen, (takana) Tuomas Holma, Marjut Soininen (Edessä), Kirsi-Sisso Litmanen, Risto Räsänen, Minna Muona, Annamaria Heikkinen, Kaisa Aalto

Business Center Pohjois-Savo haluaa palkita aktiivisia yrittäjyyden edistäjiä ja nostaa Pohjois-Savon yrittäjyyskasvatuksen arvostusta.

Valitsijaraadissa toimivat Kuopion alueen Kauppakamarin kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö Tiina Hartikainen, Iisalmen kaupungin Projektipäällikkö Mervi Huurinainen sekä Savon ammattiopiston opettaja, NY Nuori yrittäjyys, yrittäjyysvastaava Risto Räsänen.

Palkintona on tunnustus ja uniikki muotoilutuote, jonka Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija Martta Holma on suunnitellut.

Raati äänesti palkinnon saajat neljästä eri kategoriasta.

Kasvun kuikka 2023

Vuoden 2023 palkitut

Oppilaitoksesta opettajalle tai opiskelijalle:

Kaisa Aalto / Juhani Ahon Koulu, Iisalmi

Perustelut:

”Kaisa Aalto on yrittäjyydestä innostunut ja innostava opettaja, joka saa myös oppijat innostumaan kanssaan. Koko Juhani Ahon koulun kouluyhteisö sekä Iisalmen lyseo ovat hyötyneet Kaisan työstä erilaisten tapahtumien ja yritysmaailman kontaktien luomisen ansiosta. Kaisa on osoittanut poikkeuksellista omistautumista nuorten yrittäjien tukemiseen ja heidän menestyksensä edistämiseen. Hän ei ole pelkästään opettaja, vaan toimii myös mentorina ja innoittajana.

Kaisa Aallon opetusfilosofia ja esimerkillinen asenne yrittäjyyttä kohtaan ovat vaikuttaneet positiivisesti paitsi hänen omiin opiskelijoihinsa, myös laajemmin yrittäjyyskulttuuriin. Hän rohkaisee nuoria näkemään yrittäjyyden mahdollisuutena ja kannustaa heitä ottamaan riskejä.”

Järjestölle tai kunnalle:

Kirsi Sisso-Litmanen / Kuopion Yrittäjät ry

Perustelut:

”Kirsi on vaikuttanut omistautuneesti 15 vuotta Kuopion Yrittäjät ry:n toiminnassa ja toiminnanjohtajana. Kuopio kuuluu Suomen Yrittäjät ry:n suuriin jäsenyhdistyksiin ja on voittanut kaksi kertaa peräkkäin Suomen parhaan jäsenyhdistyksen palkinnon suurten yhdistysten sarjassa. Kuopion Yrittäjät tekee vaikuttavaa yhteistyötä kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Kirsi on erittäin aktiivinen ja ammattitaitoinen yrittäjyyden edistäjä. Hän auttaa pyyteettömästi toisia ja johtaa sekä näyttää omalla esimerkillään. Kirsi on lisäksi aktiivinen yrityskummi.”

Yritykselle tai yrittäjälle:

Musiikkipäiväkoti Priimi

Perustelut:

”Musiikkipäiväkoti Priimin toimintaa tehdään sydämellä ja tunteella lasten sekä myös vanhempien hyvinvoinnin eteen. Toiminnassa on varhaiskasvatuksen pedagogiikka huomioiden yhdistetty luovasti ja laadukkaasti varhaisiän musiikkikasvatus, jonka kautta lapset saavat kasvaa musiikin ympäröimänä.

Toiminta on kehittynyt jatkuvasti ja yrityksessä panostetaan henkilöstön kehittymiseen. Musiikkipäiväkodin henkilöstö sekä johto ovat tehneet esimerkillistä työtä, myös haastavina aikoina.”

Marjut Soininen / Tuoreverkko

Perustelut:

”Marjut on onnistuneesti ottanut vastaan viestikapulan Tuoreverkko Oy:stä isältään Kari Lyytiseltä. Marjut on onnistuneesti jatkanut Tuoreverkon arvokasta työtä lähes 40 kotimaisen avomaa- ja tunnelimarjaviljelijän satojen myynnin suhteen ja taistellut suomalaisen alkutuotannon asemasta.

Hän ja tiiminsä ovat myös löytäneet kasvua, sekä koronan, että Ukrainan kriisin aikana, jotka molemmat iskivät kovasti erityisesti alkutuotantoon.”

Muulle aktiiviselle toimijalle:

Pekka Naumanen / Kuopion seudun uusyrityskeskus ry

Perustelut:

Pekka Naumanen on kokenut pitkän linjan yritysasiantuntija, joka innostuu haastavista tilanteista. Hän tekee kaikkensa, jotta yrittäjälle löytyy hänelle sopiva ratkaisu, olipa kyse aloittavasta tai toimivasta yrittäjästä. Pekan erityisalaa on taloushallinto ja asiakkaat kääntyvätkin hänen puoleensa yrityksen kannattavuuden parantamiseksi; Pekan panos alueen taloudellisesti terveisiin yrityksiin on valtava. Hän on työskennellyt Kuopionseudun Uusyrityskeskuksessa yritysneuvojana kymmenen vuotta.

Pekka tunnetaan asiakkaiden keskuudessa luotettavana sekä rautaisena ammattilaisena ja maanläheisenä asiakaspalvelijana. Lisäksi Pekka on jakanut tietotaitoaan uusille yritysneuvojille, jotta vahva osaaminen jakaantuu muillekin tekijöille.

Lisäksi palkittiin:

Risto Räsänen / Savon ammattiopisto

Risto on ilmiannettu jokaisena aikaisempana vuonna Kasvun Kuikka -palkinnon saajaksi. Raatilaiset eivät osallistuneet valintaan vaan palkinto myönnettiin kilpailuraadin allekirjoittaneiden kesken, perusteluna pitkä sekä merkittävä työ yrittäjyyden eteen alueella ja erityisesti alueen oppilaitoksissa. Lisäksi aikaisemmat ilmiannot huomioitiin päätöksessä.

Perustelut:

Risto Räsänen on tehnyt ansiokasta yrittäjyyden edistämistyötä Savon ammattiopistolla yli 10 vuoden ajan. Hän kannustaa ja rohkaisee kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita eteenpäin ja on myös luotettava tuki sekä valmentaja opiskelijoille. Hän on useita vuosia edistänyt aktiivisesti Savon ammattiopiston ja myös Savonia-ammattikorkeakoulun NY Nuori yrittäjyys -toimintaa. 

Hän on innostanut ja valmentanut opiskelijoita ja opettajia yrittäjyyteen koko Pohjois-Savon maakunnan alueella. Savon ammattiopiston NY-harjoitusyritysten opiskelijat ovat myös menestyneet valtakunnallisissa kilpailuissa.”

Onnittelut kaikille palkituille!

Jaa tämä artikkeli