Search
Close this search box.

Valmennusta liikeidean rakentamiseen, esiintymiseen ja kasvun mahdollisuuteen – Suuntana Tahko Ski Lift Pitch

Tänäkin vuonna järjestetään Itä-Suomen suurin start-up -tapahtuma, Tahko Ski Lift Pitch, joka pidetään livenä Tahkon lavalla ja rinteillä. Tapahtuma tuo yhteen yrittäjät sekä sijoittajat.

Startupit, tai esimerkiksi Research to business -tiimit hakevat yleensä tapahtumista useita asioita, mukaan lukien:

  • Verkostoitumismahdollisuuksia: Yrittäjät, Startupit, tutkijat tai idean omaavat tiimit osallistuvat tapahtumiin saadakseen yhteyksiä potentiaalisiin asiakkaisiin, kumppaneihin, sijoittajiin ja alan asiantuntijoihin.
  • Näkyvyyttä ja altistumista: Startup-tapahtumiin osallistuminen tarjoaa tiimeille alustan esitellä tuotteitaan tai palveluitaan suurelle tai valitulle yleisölle.
  • Palautetta ja validointia: Tapahtumat tarjoavat startup-yrityksille mahdollisuuden saada palautetta tuotteistaan, palveluistaan ja liiketoimintamalleistaan potentiaalisilta asiakkailta sekä useilta kohderyhmiltä kerralla
  • Oppimista: Osallistujat osallistuvat tapahtumiin saadakseen tietoa alansa uusista trendeistä, teknologioista sekä parhaista käytännöistä
  • Rahoitus ja investoinnit: Tapahtumassa kerrotaan liiketoiminnasta mahdollisille sijoittajille ja haetaan rahoitusta liiketoiminnan kasvattamiseen.

Tapahtumassa pidetään tänäkin vuonna Student Track kilpailusarja kaupallistamisen alkuvaiheessa tai idean omaaville henkilöille, yrittäjille, opiskelijoille, tutkijoille, jotka haluavat harjoitella myyntitaitojaan käytännössä sekä saada palautetta ideoilleen. Tässä sarjassa on mahdollisuus voittaa 500 € lahjakortti sekä muita palkintoja. Ohjelmaan sisältyy valmennusta ja ilmainen kyyditys 12.4 Tahkolle sekä takaisin Kuopioon sekä Joensuuhun. Mukaan pääsee yksilönä tai ryhminä. Tapahtumaa ennen on tilaisuuksia yksilölliselle valmennukselle, jossa on aikaa omien taitojen hiomiselle; aikaa sekä paikkaa oman myyntipuheen kehittämiselle sekä liiketoimintakonseptien konkreettiselle kehittämiselle yhdessä kokeneiden valmentajien kanssa.

Business Center Pohjois-Savon valmennuksissa kiinnitetään huomiota osallistuvien tiimien tai yksilöiden käytännön valmiuksiin, myynnillisiin taitoihin ja yleisestikin idean toteutettavuuteen. Esimerkiksi pohditaan yhdessä, millainen tiimin osaaminen on ja millainen on suunnitelma toteutettavuudesta. Nykyisessä liiketoimintaympäristössä on hallittava useita taitoja ja asioita ei välttämättä kannata tehdä yksin. Tämä kädet savessa asenne on se mitä viljelemme yhdessä valmennuksissa. On ilo huomata, että Pohjois-Savossa elää erityisen monenkirjava kattaus osaamista; teollisuuden automaatiosta, uusiin tuoteideoihin ja palveluihin, kuten taideperusteiseen konsultointiin. Usein liikeideoiden pohjalla nähdään myös digitalisaation ja perinteisten toimialojen muuttaminen. Näemme monipuoliset ideat tärkeinä, olivat ne mistä toimialalta tai osaamisalueelta tahansa sekä huomioimme vahvasti myös kansainvälisyyden.

Esimerkiksi Bootcamp sekä Draft -ideakiihdytysohjelmissa olemme huomanneet, että kaikkia ei kannata pakottaa yhteen muottiin. Liikeideoihin, uusiin ratkaisuihin sekä käytäntöihin liittyy oleellisesti monimuotoisuus, kokeilujen salliminen sekä useiden kokeilujen konkreettinen tekeminen. Yhteen muottiin asettaminen ei rakenna parasta lähtökohtaa uuden rakentamiselle.

Yhdessä tekemällä saadaan yksinkertaisesti enemmän aikaan. Seuraava Tahko Ski Lift Pitch järjestetään 12.-13.4.2023, kiitos Kuopion alueen kauppakamari ja heidän loistava tiimi. Business Center Pohjois-Savo kutsuu mukaan kiinnostuneet tahot yhteistyöhön Student Track kilpailusarjaan.

Tärkeäksi elementiksi tapahtumaan osallistuville ovat nousseet sisällöt ja puheenvuorot, jotka ovat käytännönläheisiä ja auttavat liiketoimintaympäristön ymmärtämisessä sekä oikeiden kontaktien löytämisessä matalalla kynnyksellä. Yleiseksi kysymykseksi nousevat usein myös ratkaisujen kaupallistamisen eri vaiheet; kuten tuotekehityskumppanien löytäminen ja rahoituksen hakeminen tai valmistelu.

Jos kysytte itseltänne; etsin uusia kontakteja, haluaisin pallotella omaa ideaa rakentavassa ilmapiirissä ja harjoitella oman ideani myyntipuhetta käytännössä, sekä voittaa palkintoja – soita, laita viestiä ja tee ensimmäinen; yleensä oleellisin askel!

Kirjoittanut: Matti Laitinen

 

Matti Laitinen,

Business Center, innovaatioasiantuntija

puh.+358 44 785 6333

matti.laitinen@savonia.fi
linkedin.com/mattislaitinen/

 

Tomi Tuovinen

Business Center, Innovaatioasiantuntija

Varhaisten yritysideoiden edistäminen, pitchaus, kv-toiminta

puh. +358 50 571 5046

tomi.tuovinen@uef.fi

 

Oona Pappila

Kuopio Region Chamber of Commerce

Project Worker

oona.pappila@kuopiochamber.fi

puh. 044 744 7177

 

 

Ilmoittaudu ohjelmaan tästä / Sign Up here

 

 

Tahko Ski Lift Pitch Student Track ohjelmasta:

Voit tulla mukaan eri taustoilta; yrityksistä, kuntalaisena, yliopistosta, ammattiopistosta sekä ammattikorkeakoulusta. Jokainen osallistuja saa valmennusta sekä palautetta idealleen luottamuksellisesti ja tarvittaessa monesta näkökulmasta. Pitch on enintään 5 minuutin esitys idean ytimestä, joka saa sisältää enintään viisi – seitsemän diaa.

Mukaan lukien:

– Mikä on ratkaisemasi ongelma / asiakkaan tarve

– Tarjoamasi ratkaisu tai konsepti

– Markkinat / mahdollisuus

– Mitä konkreettisia askelia pitää ottaa konseptin toteuttamiseksi?

– Esittele oma/ryhmäsi osaaminen, roolit, halu

Arviointikriteerit konsepteille:

– Konseptin toimivuus ja merkitys asiakkaille (tulevaisuuden asiakkaat tai nykyiset)

– Miten konsepti idea esiteltiin

– Osallistujan pohdiskelu ja vastaukset lisäkysymyksiin pitchin jälkeen

+ Luovuus ja omaperäisyys

 

 

Sitaatteja edellisvuodelta:

“Being a participant at Tahko has been an eye-opening experience as an international student in Finland. Tahko gave me the opportunity to get a firsthand experience of the business world and further strengthened my desire to be an entrepreneur. The entire atmosphere of Tahko has been highly inspiring and refreshing since I got to hear so many unique business ideas, each trying to solve a problem that exists in the world today! I truly appreciate such a big platform for us students and I would definitely love to come back to Tahko again with the humble goal of making it to the top of the mountain!”

Saireen Shupti – Team Jemmata

 

“Student Track oli erittäin hieno ja hyvähenkinen tapahtuma, josta itse sain paljon arvokasta pitchaus-kokemusta, paljon hyvää palautetta ja paljon uusia kontakteja jatkoa varten. Huippuhyvä mahdollisuus kehittää itseä ja viedä omaa ideaa eteenpäin. Suosittelen osallistumaan!”

Student Track 2022 voittaja – Kimmo Rautiainen – Butterfly Brick

Jaa tämä artikkeli