Search
Close this search box.

Vauhtia ja verkostoja ideallesi! Tahko Ski Lift Pitch -kisapolku opiskelijoille ja osaajille

Vauhtia ja verkostoja ideallesi! Tahko Ski Lift Pitch -kisapolku opiskelijoille ja osaajille

Positiivisen muutoksen tekemiseen ja uusien ratkaisujen rakentamiseen vaaditaan taustalle idea paremmasta tulevaisuudesta, signaaleja aidosta tarpeesta sekä hyödyistä ja tietysti henkilö tai henkilöt, jotka toteuttavat uutta ideaa käytännössä. Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuma yhdessä Business Center Pohjois-Savon kanssa tarjoaa mahdollisuuden luoville ihmisille, opiskelijoille ja yrittäjämielisille osallistua Itä-Suomen merkittävämpään liikeideakilpailuun. Halukkailla on mahdollista olla mukana tapahtumassa sekä samaan aikaan yhteisössä, jossa kannustetaan uusien ideoiden toteuttamiseen ja ohjataan konkreettisesti etenemisessä.

Vuodesta 2017 lähtien järjestetyssä Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumassa yksi keskeinen ohjelmapainopiste on startupeille suunnatussa pitchauskissa. Tänä vuonna startupit pitchaavat kilpaa palkintorahasta kolmen track-kisapolun kautta, jotka ovat 1) Future of Industry, 2) AI & Data in Business ja 3) Crazy Track. Kahdella ensimmäisellä trackilla mukana on myös kumppaniyrityksiä, joiden ennalta asettamiin liiketoimintahaasteisiin startupit pääsevät pitchaamaan ratkaisujaan. Crazy track on kaikille startupeille avoin enkelisijoittajien tuomaroima kisapolku. Trackien parhaat etenevät toisen tapahtumapäivän finaaliin.

Tänä vuonna järjestämme startup-pitchauskisan lisäksi erillisen opiskelijapolun (Student trackin), johon osallistuvilla on mahdollisuus oppia liikeidean kehittämis- ja esiintymistaitoja, sekä saada sparraavaa asiantuntijapalautetta idealleen. Student Trackille hakijoilla ei tarvitse vielä olla perustettua (startup-)yritystä, vaan mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat kehittää luovia ongelmanratkaisutaitojaan; ideoida tai saada henkilökohtaista palautetta omista esiintymistaidoistaan.

Student Trackille osallistujat saavat yksilö- sekä ryhmävalmennusta, pääsevät mukaan yhteisölliseen toimintaan vertaisten kesken sekä luovat nopeasti yhteyksiä laajalle joukolle liiketoiminnan konkareita sekä asiantuntijoita. Tällä tavalla tiimit tai yksilöt pääsevät etenemään konkreettisin askelin ja nauttimaan yhteisöllisestä toiminnasta.

Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuma järjestetään 6.- 7.4.2022 Tahkolla (https://www.tahkoslp.com/). Student Track -liikeideakilpailun finaali järjestetään niin ikään Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman yhteydessä keskiviikkona 6.4.2022. Ennen huhtikuun päätapahtumaa opiskelijapolulle ilmoittautuneille järjestetään useita yhteisöllisiä kohtaamisia eri tilaisuuksissa. Tilaisuuksia pidetään sekä suomeksi, että englanniksi.

Opiskelijat voivat ilmoittautua mukaan joko yksilöinä tai ryhmänä. Ennen tapahtumiin osallistumista omaa ideaansa voi käydä läpi myös yksilöllisesti suoraan asiantuntijoiden kanssa. Student Trackin finaaliin osallistujille järjestetään ilmoittautumisjärjestyksessä myös mahdollisuus meno-paluu-yhteiskuljetukseen Kuopiosta Tahkolle. Paikkoja yhteiskuljetuksiin on rajatusti.

Voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan täältä bit.ly/studentslp tai olemalla suoraan yhteydessä meihin – Voit osallistua tapahtumaan kilpailuun osallistujana tai esimerkiksi opiskelijana, joka haluaa päästä Tahkolle verkostoitumaan sekä kokemaan tapahtuman fiilistä.

Tapahtuma räätälöity auttamaan eteenpäin kiinnostuneita ja haluamme kutsua mukaan ihmiset kehittämään ympäristöä paremmaksi, esimerkiksi jos haluat olla mukana rakentamassa tapahtumia ennen varsinaista pääpäivää, niin ole rohkeasti yhteydessä!

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutetulla opiskelijaradalla oli yli 50 osallistujaa, eri taustoista ja motiiveista.  Avoin osallistuminen tiivistää Tahkon Ski Lift Pitching hengen, luovuuden ja yrittäjyyden hengen, jota haluamme kehittää Pohjois-Savossa ja Itä-Suomessa. Se on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka Itäisen Suomen ja Savilahden kampusten opiskelijat saavat mahdollisuuden osallistua tapahtumiin.

Tutustu viimevuoden finalistiin ja sisältöihin täältä: https://www.bcpohjois-savo.fi/first-time-tahko-ski-lift-pitch-student-track-team-fenix-winner-of-2021/

Sitaatit viimevuodelta:
“Personally, being a part of the Tahko Ski Pitch student track was amazing. I believe that I have learnt a lot of things and improved my skills. I hope the student track of the event will be organized for many years. It is a real area and opportunity to show and improve business, communication and sales skills for the student. I appreciate organizations by the name of my team.”
Best Regards
Onur – Team Fenix

Alueen yrittäjyys- ja innovaatiokulttuuri koostuu useista asioista: uteliaista ja lahjakkaista ihmisistä sekä vallitsevasta ilmapiiristä ja asenteesta luovuuteen. Käytännössä uusien ideoiden eteneminen riippuu osaltaan paikallisverkostoista, osaamisesta ja näiden seikkojen tavoitteellisesta kehittämisestä. On erittäin tärkeää, että syntyvät ideat lähtevät tarpeesta sekä halusta, mahdollisuudesta itsensä toteuttamiseen ja kokeilemisen sallimisesta. On hienoa tarjota ohjelmia uusille lähdöille!”

Tervetuloa mukaan!
Matti Laitinen
Business Center Pohjois-Savo,
puh.+358 44 785 6333, matti.laitinen@savonia.fi
www.linkedin.com/in/mattislaitinen/

Ilmoittautumislinkki: bit.ly/studentslp

Student Track -toteutusta rahoittaa OLVI-säätiö.

Jaa tämä artikkeli