Search
Close this search box.

Tulevaisuudenosaajia.fi – Pohjois-Savon maakunnan yhteinen yrittäjyys- ja innovaatiokasvatusstrategia

Kannattaa tutustua Pohjois-Savon maakunnan yhteiseen yrittäjyys- ja innovaatiokasvatusstrategiaan, joka yhdistää ensimmäisenä Suomessa yrittäjyyden ja innovaatio-osaamisen varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin yhdeksi kokonaisuudeksi ja osaksi kaikkien oppilaitosten opetusta.

Verkkosivusto on tarkoitettu eri koulutusasteiden opettajille, varhaiskasvattajille, opiskelijoille ja kaikille yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksesta kiinnostuneille, varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

www.tulevaisuudenosaajia.fi -verkkosivustolle on koottu strategian lisäksi malleja ja työkaluja yrittäjyys- ja innovaatio-opetukseen. Sivuston rakentamista ja strategiatyötä on koordinoinut Business Center Pohjois-Savo yhteistyössä paikallisten ja valtakunnallisten yrittäjyysorganisaatioiden sekä alueen kuntien kanssa. Opettajia on kuunneltu erityisen tarkasti, samoin opiskelijoiden ja yrittäjien kokemuksia.

Perusajatuksena on, että vaikka kaikista ei tule yrittäjiä tai keksijöitä, kaikki tarvitsevat yrittäjyys- ja innovaatiotaitoja elämänsä eri vaiheissa. Opettajia ja ohjaajia koulutetaan teeman aiheisiin. Sivustoa päivitetään säännöllisesti jakamalla yhteiseen käyttöön käytännössä syntyviä ideoita ja onnistuneita kokeiluja. Tietoa jaetaan maakunnallisessa yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen verkostossa, johon asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus liittyä mukaan.

Yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen strategia vuoteen 2025. Tulevaisuudenosaajia-sivusto on osa maakunnallista yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen strategiaa, jonka visiossa kaikki maakunnan oppilaitokset harjoittavat aktiivisesti yrittäjyys- ja innovaatiokasvatusta opetuksessaan vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteeseen päästään, kun yrittäjyyskasvatuksen yhteisiä tavoitteita kirkastetaan, yhteistyötä helpotetaan ja päällekkäisyyksiä karsitaan.

Jaa tämä artikkeli