Search
Close this search box.

Yrityksen ja henkilökunnan osaamisen kehittäminen – UEF Jatkuvan oppimisen keskus

Business Center Pohjois-Savon tuottama Businesskumppanit-podcast tuo esiin uusia näkökulmia liiketoiminnan kehittämiseen, verkostoihin ja ilmiöihin.

Tässä podcast-jaksossa keskustellaan yritysten ja henkilökunnan osaamisen kehittämisestä ja siitä, kuinka uudet joustavat ja monipuoliset osaamiskokonaisuudet tukevat esimerkiksi työelämän muutoksissa ja muuttuvassa ympäristössä. Mukana podcastissa ovat Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen keskuksen johtaja Tero Karjalainen ja markkinointisuunnittelija Suvi Räisänen. Haastattelijana toimii innovaatioasiantuntija Matti Laitinen Business Center Pohjois-Savosta.  

Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen keskus (JOK) tarjoaa korkeatasoista koulutusta työelämän osaamistarpeisiin avoimen yliopiston opintoina, täydennyskoulutuksina, valmennuksina ja asiantuntijapalveluina. Jatkuvan oppimisen koulutustarjonta avaa työelämä- ja asiakaslähtöisen, nopean ja joustavan reitin osaamisen kehittämiseen, uudistamiseen ja syventämiseen. Palvelut perustuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon, ja asiakkaiden käytössä on koko Itä-Suomen yliopiston monitieteinen osaaminen.

Tervetuloa kuuntelemaan podcast-jakso tästä linkistä!

Jatkuvan oppimisen keskuksen vahvuutena on Itä-Suomen yliopiston monialaisuus ja laaja tarjonta, joka pohjautuu yliopiston omaan osaamiseen eli uusimpaan tutkimustietoon. Samalla jatkuva oppiminen asemoi yliopistokoulutusta uudella tavalla yhteiskuntaan.

Jatkuvan oppimisen keskus toimii luontevasti niin yliopiston sisällä kuin asiakkaiden suuntaan ja tuo uusimman tutkitun tiedon asiakkaiden saataville käytännönläheisesti. Näin jatkuva oppiminen voi palvella laajasti eri vaiheessa olevia oppijoita ja päivittää ihmisten osaamista, mikä hyödyttää yritystoimintaa ja vahvistaa tulevaisuuden asemointia.

Keskeisiä koulutusten teemoja yrityksille ja työyhteisöille ovat esimerkiksi johtamistaidot, itsensä johtaminen, vastuullisuusosaaminen ja työhyvinvointi. Tärkeäksi yhteiseksi teemaksi on tunnistettu myös vastaaminen osaajapulaan erityisesti itäisessä Suomessa, jossa osaamisen saatavuus on merkittävä yritysten kasvua hidastava tekijä. Tähän tarpeeseen jatkuvan oppimisen keskus vastaa tarjoamalla tukea työyhteisöille monikulttuurisissa ympäristöissä toimimiseen sekä koulutusteemoja työyhteisön pito- ja vetovoimaan.

Jatkuvan oppimisen opintokokonaisuudet ovat joustavia ja sopeutuvat osaamistarpeeseen. Koulutukset voivat olla lyhyitä hetkiä kuten aamukahvin lomassa tapahtuvia sessioita tai pidempiä verkkokursseja. Koulutuksia voidaan tarjota muun muassa avoimen yliopiston tarjonnasta ja 50 tunnin mittaisista osaamiskokonaisuuksista aina muutaman vuoden mittaisiin opintokokonaisuuksiin.

Tulevaisuuden oppiminen näyttää monipaikkaiselta, ja se tapahtuu eri aikoina digitaalisena oppimisena. Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen sisältöihin pääsee helposti tutustumaan verkkosivujen kautta tai vaikka suoraan puhelinsoitolla. Ota suoraan yhteyttä yliopiston laajaan jatkuvan oppimisen sisältöön!

Jatkuvan oppimisen koulutukset soveltuvat useille kohderyhmille kuten yrittäjille, yrityksille ja henkilöstölle. Lähtökohtana koulutusten suunnitellulle on, että asioita ei oteta oletettuina vaan tunnistetaan koulutustarpeet yhdessä asiakkaan kanssa. Näin koulutukset vastaavat yrityksen tarkkaan tarpeeseen. Isompien organisaatioiden kanssa rakennetaan esimerkiksi tilauskoulutuksia, ja pienempien yritysten tarpeisiin voidaan soveltaa hanketoimintaa ja muita mahdollisia tapoja.

Tutustu koulutuspalveluihin:

www.uef.fi/jatkuvaoppiminen  

 Monipuoliset koulutus- ja valmennuspalvelut yrityksille ja organisaatioille

Sekä osaamiskokonaisuuksiin, jotka sopivat etenkin Pk-yrityksille osaamisen edulliseen (alk. 15 opintopistettä, 225 euroa) ja joustavaan kehittämiseen: www.uef.fi/osaamiskokonaisuus  

Toimipiste:

Jatkuvan oppimisen keskus toimii Joensuun ja Kuopion kampuksilla sekä tavoittaa sinut verkon välityksellä mistä vain.

Joensuun kampuksen toimipiste sijaitsee Aurora-rakennuksessa osoitteessa Yliopistokatu 2 A (2. krs).
 Postiosoite on: PL 111, 80101 Joensuu.

Kuopion kampuksen toimipiste sijaitsee Bioteknia-rakennuksessa osoitteessa Neulaniementie 2 (2. krs). Postiosoite on: PL 1627, 70211 Kuopio.

Yhteystiedot:

Tero Karjalainen, tero.karjalainen@uef.fi ,  040 355 2121

Suvi Räisänen, suvi.raisanen@uef.fi , 050 455 7735

Kirjoittaja:

Matti Laitinen, innovaatioasiantuntija, +358 44 785 6333, matti.laitinen@savonia.fi

https://www.linkedin.com/in/mattislaitinen/

Business Center Pohjois-Savo: www.bcpohjois-savo.fi

Jaa tämä artikkeli