Search
Close this search box.

Tempauduin mukaan Draft-ohjelmaan 2023 keväällä kuullessani kyseisestä mahdollisuudesta ympäristönhoitajan opintojani suorittaessani. Mielessäni oli jo pitkään kytenyt ajatus omasta yrittäjyydestä ja mahdollisuudesta kaupallistaa oma osaamiseni. Draft-ohjelma raapaisi tämän kipinän liekkeihin ja siitä alkoi melko nopealla tahdilla muotoutumaan tarina nimeltä ”Särös”.

Luonto. Siihen sanaan kiteytyy suurin osa mielenkiinnostani ja minkä ympärille myös tarjoamani palvelut linkittyvät tavalla tai toisella. Särös tarjoaa ympäristön- ja luonnonhoito palveluita monipuolisesti, retkeilyreittien ja niiden rakenteiden huoltoa, sekä hirsi/puu ja kivirakenteiden korjaus- ja rakentamispalveluita. Kulttuuriperintö ja luonnolliset materiaalit ovat niitä asijoita, jotka vetävät puoleensa.

Monipuolisen työhistoriani kartuttama osaamispääoma on ollut mielenkiintoista laittaa Draft-ohjelman myötä ikään kuin yhteen pakettiin ja katsoa mitä siitä seuraa.

Oman idean esittely raadille oli äärimmäisen palkitsevaa. Kannustava palaute ja hyvät kehitysideat inspiroivat sekä myös motivoivat tekemään asian eteen lisää töitä eri näkökulmat huomioon ottaen. Liikeidean esittäminen suuremmalle ihmisjoukolle tarjosi myös mahtavan mahdollisuuden harjoitella oman yrityksensä ja sen palveluiden myymistä.

Rahoituksen avustuksella Särös sai mm. hirren työstöön helpotusta rahoituksella hankkimillaan työkaluilla.

-Hannu Matilainen

Jaa tämä artikkeli