Search
Close this search box.

Vilkaisu taakse, mutta suunta eteen päin

On aika katsoa taaksepäin ja etenkin valoisasti tulevaisuuteen. Business Center Pohjois-Savo on saanut paljon aikaan syksystä 2018, jolloin toimintamme hankkeena alkoi. Hanke päättyy elokuun lopussa, mutta palvelujemme jatkuminen varmistettiin Kuopion, Iisalmen, Varkauden Navitas Oy:n, Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston yhteistyösopimuksella.   

 Ennen joulua kerroimme jo joistakin merkittävistä saavutuksistamme. Nyt hehkutellaan lisää 

Olemme järjestäneet kuusi Havuja#!@%&! Nuotiopiiriä, joihin osallistui noin 360 yrittäjyydestä kiinnostunutta. Nuotiopiirihän on ns. matalankynnyksen mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen ja seurata, miten eri henkilöiden yrittäjyysurat ovat kehittyneet.

Opiskelijoille ja koulujen henkilöstöille suunnattuun kuudesti kisattuun Draft Programiin on hakenut 50 tiimiä eli liikeideaa, niistä 20 pääsi jatkoon saaden rahallista tukea ideansa viilaamiseen.

Havuja#!@%&! Bootcamp ideakiihdytysohjelmat on pyöräytetty kaksi kertaa, 30 osallistujaa eli 14 tiimiä on saanut boostia liikeideaansa. Heti sen jälkeen syvempään Havuja#!@%&! Accelerator –startup-kiihdytysohjelmaan pääsi myös 14 tiimiä. Haku ohjelmaan on avoin koko ajan.

Havuja#!@%&! Hackathonin hauska viikonloppu järjestettiin yhteistyössä Global Game Jamin ja Avoimen tiedon Hackathonin kanssa. Noin 70 luovaa, idearikasta, tiedenikkaria, yrityksiä ja koodaria kehittivät uusia sovelluksia ja palveluita. 

Yksi hyvä esimerkki tekemästämme verkostoyhteistyöstä oli Café Smart, jonka toteutuksesta vastasi Tuotantoyhtiö Kantti. Café Smartissa eli Tiedekahvilassa teemasta ”Yrittäjyys kansalaistaitona” keskustelivat Paula Aikio-Tallgren (Savon Yrittäjät), Saara Julkunen (UEF), Matti Laitinen ja Kaija Sääski (Savonia/Business Center) juontaja Joonas Ruuskasen (UEF/Business Center) johdolla.  Katso, mistä on kyse (alkaa 2 min kohdalta).

Jaa tämä artikkeli