Arkisto

Tässä jaksossa keskusteltiin alkuvaiheessa olevien yritysten näkökulmista liittyen IPR:ään eli aineettomiin oikeuksiin. Mukana podcastissa olivat Berggrenistä Suvi Julin, joka tekee IPR:n kaupallistamisen hankkeita sekä aloittavien yritysten IPR strategioita. Elina Pörsti on patent agent, joka kouluttautuu patenttiasiamieheksi.
Yrittäjyysinfoista saat vinkkejä ja ohjausta idean löytämiseen, kehittämiseen ja testaamiseen sekä alustavan liiketoimintasuunnitelman työstämisessä huomioitaviin asioihin. Saat myös käytännön tietoa sivutoimisesta yrittäjyydestä ja kevytyrittäjyydestä.
Hei Yrittäjä! Kiinnostaako menestys? Tarjoamme käytännönläheistä koulutusta, jossa pääset kehittämään osaamisesi lisäksi yritystoimintaasi, sekä verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa.
Kasvun Kuikka –palkinnon idea on palkita vuosittain toimija, esimerkiksi kunta tai kuntalainen, koulu, opettaja tai yrittäjä, joka on tehnyt omalta osaltaan ennakkoluulotonta yrittäjyyden edistämistyötä.
Kokonaisvaltainen kartoitus yrityksen mahdollisuuksista ja tarpeista teollisoikeussuojauksiin
Bootcamp is meant for anyone who has an initial business idea and would like to work on it. Registration deadline is 25.9.2023!
Draft Program -yrittäjyysohjelman kautta on jälleen mahdollista hakea omalle liikeidealle alkurahoitusta sekä maksutonta neuvontaa.  Syksyn hakukierroksen deadline on 19.9.!
Savonia on mukana pohjoisten ja arktisten alueiden uArctic-korkeakouluverkostossa, joka on nyt avannut apurahahaun yrittäjille. Haku on avoin kaikille henkilöille, joilla on hautomovaiheen tuote tai palvelu, jonka tavoitteena on hyödyttää arktista ympäristöä tai arktisia yhteisöjä ja jolla on myönteinen, osoitettavissa oleva vaikutus arktiseen alueeseen.
Kolme nuorta kaverusta ja loputon halu yrittää. Sillä lähdimme mukaan Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -kilpailuun helmikuussa. Tavoitteenamme oli totta kai pärjätä kisassa, mutta jälkeenpäin huomaa, että kilpailuun valmistautuminen olikin kaikkein merkityksellisin osa matkaamme.
Kevät oli yrittäjyyden riemua. Näin ainakin Business Center Pohjois-Savolla. Kuopion kaupunki rahoitti ja palkitsi ensimmäistä kertaa alkavia liikeideoita Draft-ohjelmassa. Draft:ssa (Draft Program ®) voi saada rahoitusta liikeidean kehittämiseen ja testaamiseen yhteensä jopa 4000 euroa.